Pin It

axel16

 

Solo med Stein & Steen - Blogger tour 2018

Nu vi er ved bloggertourens slutning har jeg fået den ære at udlove:Hele Jesper Steins serie med alle 6 bind om Axel Steen. Under gennemgangen af serien finder du de 6 spørgsmål, du skal svare på, for at være med i konkurrencen om alle 6 bind.

 

Læs mere om serien og, hvad Politikens Forlag skriver om bøgerne herunder: 

uro

1. Uro:

"En mand findes myrdet på Assistens Kirkegård natten efter rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro i 2007.

Den døde er iført sort elefanthue og militærstøvler, hvilket straks kaster mistanken mod politiet, der har haft kirkegården under skarp bevogtning, mens urolighederne har stået på: Skal gerningsmanden findes blandt betjente, der i kampens hede er gået for vidt? Eller har nogen forsøgt at lægge et røgslør ud?

Den unge autonome Piver kommer i besiddelse af en videooptagelse, som viser, hvad der i virkeligheden skete på kirkegården den nat, men da det går op for ham, at adskillige mennesker ønsker at få fingre i filmen, flygter han over hals og hoved.

Drabsafdelingens problembarn, vicepolitikommissær Axel Steen – fraskilt far med kærlighedsproblemer, et stigende forbrug af hash og udtalt dødsangst – sættes til at lede efterforskningen, der kommer til at trække tråde fra Balkans narkogangstere til bandemiljøet på Blågårds Plads og elitestrømerne i PET-bunkeren i Søborg."

 

bbb

2. Bye bye blackbird:

"Vicepolitikommissær Axel Steen får en opringning fra fortiden, da han en stegende hed sommerdag kontaktes af Kriminalteknisk Center. Der er fundet dna i en ny voldtægtssag, som matcher dna fra den såkaldte Solsortesag, et uopklaret sexdrab på en nybagt student, som rystede København i 2004. Nu – fire år efter – får Axel Steen en ny chance for at løse den sag, der i sin tid kostede ham hans ægteskab og var ved at knuse ham. Og som lige siden har redet ham som en mare.

Det viser sig hurtigt, at der er flere sammenhængende sager, som sløset politiarbejde, fejl og mistro til voldtægtsofre har forhindret sammenkædningen af. Men Axel Steen ser mønsteret. Jagten går ind på en sadistisk og kynisk serievoldtægtsforbryder og drabsmand, som huserer på Nørrebro, og Axel Steen, som er tvunget i knæ af samværskonflikt om sit barn og et eskalerende hashmisbrug, går længere end nogensinde før i sit forsøg på at få stillet gerningsmanden til ansvar.

Bye Bye Blackbird er en rå københavnerkrimi om ofre og gerningsmænd, straf, selvtægt og de værste forbrydelser: drab og voldtægt. Som sin anmelderroste forgænger Uro foregår den i et nutidigt København og på Nørrebro."

Læs Bognørdens anmeldelse af Bye bye blackbird her

 

akrash

3. Akrash:

"Vicepolitikommissær Axel Steen er på sit livs nedtur, da hans chef, Jens Jessen, får et yderst penibelt tip om, at det er lykkedes den russiske mafia at placere en muldvarp centralt i den danske politietat. Jens Jessen begynder diskret at kredse stikkeren ind, og inden længe optræder fem navne på hans liste over mistænkte. Blandt dem er Axel Steen, hvis accelererende stofmisbrug og tætte kontakt til Nørrebros bandemiljø kun er med til at gøre ondt værre.

Mens Axel nærmer sig bunden med faretruende hast, overskrider han alle sine personlige grænser i kampen for at rense sit navn og redde sit skrøbelige omdømme. Og først alt for sent går det op for ham, at hans ekskone, Cecilie, spiller en afgørende rolle i sagen."

Læs Bognørdens anmeldelse af Akrash her

 

aisha

4. Aisha:

"En mand findes lemlæstet og torteret til døde i en penthouselejlighed i Amagers prestigebyggeri 8tallet. Vicepolitikommissær Axel Steen sættes på sagen, der bliver hans første, siden han knap to år tidligere var en hårsbred fra at miste livet under en storstilet undercoveroperation.

Axel Steen er mærket. Han har fysiske men, hans datter lider af angst for, at han skal dø, han har været nødt til at forlade sit elskede Nørrebro, han har fået ny chef, ny kæreste og ny makker, og han kæmper mod sin lyst til at give efter for de gamle dæmoner, der tidligere har styret hans liv. Nu står han midt i en spektakulær drabssag, der har alles bevågenhed.

Offeret i 8tallet er den midaldrende Sten Høeck, sikkerhedschef i Mærsk, tidligere ansat i PET’s antiterrorkorps og veritabel kvindebedårer. Da Axel retter blikket mod en tre år gammel terrorsag, støder hans privatliv sammen med efterforskningen, og han møder mere modstand end nogensinde før."

Læs Bognørdens anmeldelseaf Aisha her

 

papa

5. Papa:

"På et hotel i Berlin møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en frygtindgydende dansk gangster. Narko og penge skifter hænder, og de aftaler en ny handel med store mængder våben – sælgeren er den russiske mafiaboss Papa og køberen colombianske FARC.

Samtidig bliver 143 bankbokse tømt i en kælder ved Nørreport i København. Vicepolitikommissær Vicki Thomsen skal opklare sagen, og hun bliver fra første færd modarbejdet af sine midaldrende mandlige kolleger i Røveri. Ingen ved, hvad boksene præcist indeholdt, men det står hurtigt klart, at det har en forbindelse til russiske kriminelle.

Vicki Thomsens tidligere kollega Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent i PET. Det bringer ham til Amsterdam, hvor han infiltrerer kriminelle miljøer. Han er den fødte agent, men en ny opgave udvikler sig til den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har været involveret i.

Papa er en rå krimi om at flygte fra sig selv og blive en anden, umulig kærlighed og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser."

Læs Bognørdens anmeldelse af Papa her

 

solo

6. Solo:

"Axel Steen er blevet gift og har fået nyt job som sikkerhedsrådgiver i en investeringsbank. En medarbejder har snydt, og Axel skal sørge for, at manden bliver afskediget uden myndighedernes indblanding. Det sætter gang i en fatal kæde af begivenheder i en verden, hvor penge er gud, og Axels sans for retfærdighed bliver sat under pres som aldrig før.

Krigen i Syrien er på sit højeste, og flygtningene strømmer ind over grænsen. I Urbanplanen bliver en ung indvandrer med banderelationer fundet myrdet, og Vicki Thomsen skal opklare sagen i et miljø, hvor intet er, som det ser ud, og ingen vil tale med politiet. Hun kontakter sin gamle ven og mentor, Axel Steen, som kendte den dræbte, men Axel har klippet alle bånd til sit gamle liv.

Den nye Axel Steen-krimi foregår i et delt Danmark, hvor de rigeste selv bestemmer reglerne og udøver deres egen retfærdighed, mens de fattige kæmper for at overleve og skabe sig en fremtid i en verden i brand."

Læs Bognørdens anmeldelse af Solo her

 

Hvis du vil have et lod med i puljen skal du kunne svare på disse seks spørgsmål:

 

1) Axel Steen er også af finde i udenlanske boghandler - nævn tre af de lande? 

2) Hvilke to ting har Jesper Stein og TV2 værten Dennis Ritter til fælles?

3) Nævn minimum to af de gennemgående figurer i serien - udover Axel Steen. 

4) Hvad er det, der gør at Jesper Stein er så begejstret for at skrive krimier?

5) Jesper Stein har vundet tre priser med Axel Steen - nævn to? 

6) Bognørden har sammenlignet Jesper Stein men en stor norsk krimiforfatter - hvem? 

 

Hint: Tag et kig på Politikens Forlag, på En bognørds skriblerier, på Bogliv og her på Bognørden for at finde svarerne.

 

Du deltager ved at sende en mail med dine svar til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Og følger du Bognørden kan du også deltage følgende steder:

Facebook - klik her 

Instagram - klik her

 

Alle rigtige svar er med i puljen og du kan derfor selv øge dine vinderchancer. Konkurrencen kører kun i dag d. 25. november. Alle svar, der er givet inden midnat kl. 00.00 deltager. Jeg trækker vinderen derefter - Har vinderen ikke meldt tilbage indenfor 24 timer trækkes en ny. 

Konkurrencen er slut. Vinderen blev Sanne Solveig Terp, der svarede rigtigt på alle 6 spørgsmål. 

Svarene kommer her:

Da klokken blev 24:00 havde 42 deltagere svaret rigtigt på alle 6 spørgsmål. Herefter tog computeren sig af udvælgelsen og vinderen blev Sanne Terp.

Svarene kommer naturligvis her:

1) Bla. Tyskland, Italien, Island, Norge, Holland, Sverige og England,

2) De er begge journalister og har begge cyklet op af de legendariske Tour de France bjerge Alpe d'Huez/Col de Galibier

3) Stein elsker fortællinger, der tager læseren ved kravebenet fra første sætning og siger: Nu kommer du med her, og jeg slipper dig først om 400 sider. Krimien har regler, dem kan man lege med, men man må også respektere dem, og det er en udfordring. Og så er dens struktur ubarmhjertig på den måde, at man ikke kan dvæle for længe ved noget, uden at den taber tempo, så man må være præcis og kort, og det tiltaler ham.

4) Bl.a Jens, Emma, Cecilie, John Darling & Vicki

5) Det Danske Kriminalakademis debutantpris – De gyldne laurbær – Boghandlernes pris (Martha prisen) Jeg havde overset Dan Turell medaljen, så de, der havde den som svar, var også med i finalen.

6) Jo Nesbø

 

© Bognørden

 

Serien om Axel Steen tæller:

1. Uro

2. Bye bye blackbird - Læs anmeldelsen her

3. Akrash – Læs anmeldelsen her

4. Aisha - Læs anmeldelsen her

5. Papa - Læs anmeldelsen her

6. Solo - Læs anmeldelsen her

 

Politikens Forlag

Konkurrencen sponsoreret af Politikens Forlag og er ikke associeret med Facebook, Instagram eller Twitter. 

Pin It