Pin It

bbb

Endnu en perle fra Jesper Stein

– Ligesom Debutten en denne krimi en bundsolid, levende og frem for alt fuldkommen realistisk bog. Også denne toer, er skrevet i et herligt flydende, letlæseligt sprog, det er en gedigen pageturner.

Denne gang er der mindre af den hæsblæsende jagt gennem Nørrebros gader, men til gengæld er der her en krimi, der indeholder så meget opklaringsarbejde, offerbeskrivelser og menneskelig indsigt, at det absolut ingen betydning har- tværtimod. Vi er igen I Steins elskede bydel: Nørrebro og nu også indre by – igen er bogen gennemstrålet af hans kærlighed til byen, og læseren er midt i universet, Stein kan det der med at lave et visuelt billede i sine bøger.

Persongalleriet er denne gang lidt anderledes da scenen er sat i et andet af samfundets mørke afkroge: voldtægter og incest. Samtlige personer er levende, vi er helt inde under huden på Axel igen, og meget tæt på de ofre, der denne gang plager ham. At Jesper Stein har hentet inspiration til ofre (og sikker også gerningsmand) i den store sag fra Amager, giver denne krimi, det ekstra realistiske lag.

Igen er politiarbejdet fuldkommen levende og realistisk, her er ingen lette løsningen, selv problemerne politiet imellem er super godt beskrevet – ingen selvhævdelse – udelukkende ”rigtige” mennesker og dialoger.

Plottet holder hele vejen, med en lille bitte afstikker i sidste sekund, dog får den mig ikke til at ændre min samlede oplevelse af bogen – den er virkelig god.

Stein ER altså i en klasse for sig, eneste minus er, at han kun har planlagt 3 bøger om Axel, det er simpelthen ikke nok – så jeg venter MEGET utålmodigt på en treer, og krydser fingre for yderligere bøger – Det er en fryd at være i Steins univers – kom endelig indenfor

 

 

© Bognørden

 

Forfatter: Jesper Stein                                        

368 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

 

Pin It