Pin It

de smukkeste

 

Karin Slaughter har i mange år været på min favoritliste over amerikanske forfattere.

Hendes serie om Will Trent & Sara Linton har begejstret over hele verden, og således også mig. Jeg behøver næppe sige, at forventningerne til De smukkeste har været tårnhøje.

Slaughter evner som få at beskrive mennesket på godt og ondt - og relationerne. Således også her i denne thriller, den er yderst levende meget velskrevet, og så er det en roman, der bare kalder på at blive læst.

De smukkeste foregår 24 år efter handlingen i Lyst hår, blå øjne. Claire er gift med den succesfulde arkitekt Paul. De er omgivet af luksus og selv om Claire keder sig lidt i ægteskabet, er hun alligevel glad for sin trygge hverdag. Men da Paul bliver myrdet for øjnene af hende, bliver hendes liv vendt op og ned. Claire har kun sin mor og mormor tilbage, for efter hendes søster forsvandt for mere end to årtier siden, har forholdet til storesøsteren Lydia været ikke eksisterende og deres far begik selvmord af sorg. Lydia kunne ikke klare at se familien falde fra hinanden, og kastede sig over vilde fester, mænd og narko. I dag er Lydia enlig mor, kæmper med at skaffe datteren en tryg opvækst og gør alt for at glemme sin "gamle" familie. Men da Paul dør kommer søstrene igen til at forholde sig til hinanden, og grundlaget er langt ud over deres vildeste fantasier. For Paul er langt fra den kærlige ægtemand Claire troede hun havde, og da Lydia hader Paul af et godt hjerte, står søstrene på hver side af kanten - nogen falder ud over, spørgsmålet er hvem!

Der er tre spor i romanen; Claire, Lydia og breve fra en knust far til hans forsvundne datter. Alle tre spor indeholder spillevende figurer, jeg kom helt ind under huden på dem allesammen, og trods det yderst voldsomme tema - var det figurer jeg kunne relatere til.
Udover det meget mørke tema, er det her også en psykologisk thriller, der lukker op for. hvordan en familie kan blive påvirket når en i deres midte forsvinder. Det bliver derfor også en fortælling om sorg, svigt, vrede og det at leve med uvidenheden.

Slaughter skriver så engelene synger, men hun beskriver også en usædvanlig mørk og grufuld side af mennesket. Jeg er ikke sart, men jeg bliver nødt til at sige, at De smukkeste på ingen måde, er for læsere med sarte nerver, den går både til stregen - og over. Jeg blev flere gange nødt til synke, og fastholde øjnene til teksten, for det er grumt - rigtig grumt.

De smukkeste kan sagtens læses uden den lille forudgående novelle, novellen giver et godt billede af familien og hændelserne 24 år tidligere, så jeg vil så afgjort anbefale den, alt andet ville være at snyde læseren for endnu en solid oplevelse.

Denne thriller er således endnu en helstøbt roman fra Slaughter, hun kan virkelig noget med ord og mennesker. Hendes personer er realistiske i både tanker og handlinger, og det ligefra gerningsmand, over offer og til politiet. Her er ingen lette løsninger, plottet holder og spændingen bliver, som altid, fastholdt fra start til slut. Kort sagt; Slaughter leverer i vanlig kvalitet, De smukkeste er en must read for thriller elskere. Og så kan jeg da slutte med at afsløre, at serien om Will & Sara i løbet af året kommer til at tælle endnu en roman.

 

 

© Bognørden

 

Serien om Will & Sara tæller pt. 14 romaner. 

Tidligere udkommet udenfor serie og anmeldt på Bognørden:

Lyst hår, blå øjne - Læs anmeldelsen her

Hævntørst - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Karin Slaughter

464 sider HarperCollins Nordic

Anmeldereksemplar

Pin It