Pin It

bugten

Dødemandsbugten er tredje og selvstændige bind i serien om jægersoldaten Michael Plessner. Det er mit første møde med både forfatteren og hans figurer.

Romanen er herlig letlæselig, sproget flyder og trods en del militære udtryk er romanen levende fra start til slut. Pless er bestemt en mand, der vækker interesse. 

Plessner er flygtet til Nuuk, her arbejder han i stenbruddet, besøger sin stambodega og passer egentlig bare sig selv. Men så eksploderer tingene pludselig: Hans kammerat fra jægerkorpset forsvinder under en rutine patruljering i den store Grønlandske nationalpark, Pless rager mere end uklar med byens narkohandlere og så er det slut med at passe sig selv. Ingen vil lede efter den forsvundne patrulje og Pless beslutter derfor, at han selv må afsted til det øde sted. Han finder en "rejsekammerat" i geologen Maliki og turen bliver planlagt, men så er det, at Pless pludselig bliver til Grønlands mest eftersøgte mand. Samtidig dør en af ministrene fra det Grønlandske landsstyre, da han tilsyneladende begår selvmord under en rejse til Kina. Formanden for landsstyret har travlt med at hygge sig med sin elskerinde, og de mange stoffer de vælter sig i, og så har han travlt med at forsøge at sælge en ide om et nyt ressort i nationalparken, til de øvrige politikere. Pless er kort sagt havnet midt mellem narkohandlere og politikere, der ikke har helt ren mel i posen , mens han er nødt til at forsøge at finde kammeraten Mulle under årtiets værste storm i Grønland. 

Det her er en vaskeægte "drengerøvs-roman" Pless er, præcis som forfatteren, jægersoldat. En stor stærk fyr, der både kan skyde og kæmpe mand mod mand. Og så er han et menneske, der lever efter et nøje udregnet tidsskema. Han er også en smule superman, det er jeg ikke helt så vild med, men da hans figur er bundsolid, jeg er helt inde under huden på ham, så tilgiver jeg faktisk det meste af de urealistiske handlinger. 

For romanen er altså herligt levende, figurer og handling er rigtig fint spundet ind i dette hårde univers, og så måtte jeg bare læse en side mere - og en mere, for jeg var top underholdt fra start til slut. Jeg har som sagt ikke læst de to forgående, jeg kan derfor garantere, at nye læsere vil kunne starte her. 

Forfatteren har evnet at formidle figurerne således, at læseren udover at få vakt interessen for fortiden, også med lethed kan følge med. Om du har ventet på nyt fra/om jægersoldaten eller dette også er dit første møde, så garanterer jeg hårdtslående spænding.

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien om Michael Plessner:

1. Shadow army

2. Sort daggry

Selvbiografisk udgivelse:

Jæger – I krig med eliten

 

Forfatter: Thomas Rathsack

374 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

 

 

Pin It