Pin It

havntorst

Hævntørst er oversat efter Cop Town - Politi byen.

Hævntørst er en krimi udenfor det sædvanlige univers hos Sarah og Will - Vi har i stedet budt velkommen til Maggie & Kate og for filan det er sublim forfatterkunst... Igen

Jeg har været med hele vejen på Slaugters vej med Will Trent og Sarah, de to
der udgør en lang serie af krimier i verdensklasse, så naturligvis lå denne nye helt i
top på min forventningsliste, og jeg skal med det samme afklare: den lever FULDT
op til forventningerne, jeg savede slet ikke de to vanlige figurer - det her er virkelig
endnu en sublim oplevelse fra verdens bedste kvindelige krimiforfatter.

Handlingen foregår i Atlanta i 1970´ erne, her er det ganske nyt med kvindelige politibetjente, det vrimler med alkoholiserede betjente, hadet til de farvede, de homoseksuelle, og de anderledes er enormt. Politiet går ikke af vejen for at bruge vold og magt i dagligdagen, ligesom de kører byen på deres egen præmisser.

5 Betjente bliver likvideret, den seneste da Kate starter i tjeneste efter poitiskolen. Kate bliver sat sammen med Maggie, som har været betjent i 4 år, og så går det ellers over stok og sten, med både handling og personernes udvikling.

Bogen er endnu engang virkelig velskrevet, Slaughter evner som ganske få at skabe et fuldkommen levende og realistisk forløb. Alle handlinger og dialoger er lyslevende,jeg var til stede i universet fra første til sidste linje.

Det er råt hele vejen igennem, ligefra sproget til handlingerne, men på intet tidspunkt bliver der afviget fra realismen - Der ligger et kæmpe vidensarbejde bag, for dette er ikke bare en krimi, hvor vi som læsere skal underholdes og gætte med. Dette er ligeså meget en historie om politiet i USA og dets udvikling, skræmmende
at det "kun" er 40 år siden, dette foregik. Men igen evner Slaughter, at få socialrealisme indflettet i hendes handling - Det er altså virklig godt.

Jeg bøjer mig igen i støvet, top karakterer og eneste klage: øv, den er slut nu er det ventetiden igen - Jeg vil meget gerne læse mere om Kate & Maggie, så uagtet hvilken vej der vælges til den kommende er jeg klar.

LÆS DEN

 

 

© Bognørden

 

Forfatter: Karin Slaughter

Udgivet på Hr. Ferdinand

Pin It