Pin It

den hemmelige kvinde

Makkerparret bag Kazinski Læs mere her krimiserien er her tilbage med en helt ny indgangsvinkel.

Denne gang skriver de under pseudonymet Anna Eberg, og indholdet er da også mere "blødt" end vanligt, parret kalder denne roman for en kærlighedskrimi.

Selv om stilen er lagt om, så er dette en roman, der sprogligt, ligger præcis som de tidligere udgivelser. Den er herlig flydende og meget letlæselig, fortælleren er klart angivet, og derfor er romanen både hurtigt læst og yders velegnet som sommerlæsning.

På Christiansø lever Louise og Joachim, på tredje år, et roligt og kærligt liv. Joachim er forfatter og slås med at få noget ned på papiret, mens Louise driver en cafe. Men en morgen slutter freden brat, pludselig står der en mand i cafeen og siger, at Louise er hans forsvundne hustru Helene - en stenrig arving i et jysk firma. Louise kan ikke genkende Edmund og Joachim tror bare, det hele er en misforståelse. Men efter kort tid viser det sig, at Louise slet ikke er den hun troede hun var, hun er faktisk Helene, og da hun finder ud af, at hun har to børn hjemme i jylland, beslutter hun at forlade Joachim og tage hjem til den familie hun ikke kan huske noget om. Men intet går så let, og snart er både Joachim og Helene viklet ind i bl.a politiets klør, for hvor er Louise, som Helene har udgivet sig for at være, de sidste godt tre år? Og hvorfor føler både Helene og Joachim, at de bliver forfulgt?
Læseren kommer med begge hovedpersoner, i deres jagt på sandheden, spørgsmålet er så om de finder den, og hvilken betydning den vil få for dem.

Læseren bliver taget i hånden og fulgt hele vejen med både Joachim og Helene. Jeg kom med ind under huden på dem begge, og selv om de flere gange er præget af urealistiske handlinger og lidt for smarte påfund, så køber jeg faktisk både figurer og handling.

Politiet spiller en lille rolle i romanen, de er forholdsvis realistiske, men det er primært hovedpersonerne, der trækker læsset i opklaringen. Jeg kommer ikke helt til at tro på dem, men præcis som med personportrætterne, så køber jeg for det meste helheden.

Denne roman, er en af den slags, jeg kalder for hyggekrimi. Temaerne er både genkendelige og grusomme, men romanen er bygget op så det er en let og underholdende omgang. Jeg holder meget af forfatterenes serie, og glæder mig til at læse mere af den, men jeg må altså også erkende, at de evner at skifte stil. Den hemmelige kvinde er et friskt pust, og lover rigtig godt for fremtidige eksperimenter.

 

 

© Bognørden 

Forfatter: Anna Ekberg 

399 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It