Pin It

en holdt kvinde

En holdt kvinde er fjortende og selvstændige bind i serien om Sara & Will.

Karin Slaughter er siden debuten forblevet på toppen af den amerikanske krimi/thriller himmel, hendes romaner sælger og begejstrer læsere verden over. 

Will og Faith bliver kaldt ud til et mord i et øde parkhus. Der møder dem et voldsomt syn for stedet nærmest sejler i blod og de finder liget af en tidligere politimand midt i pølen. Men alt er ikke som det umiddelbart ser ud, for blodet stammer ikke fra den døde betjent, men derimod har der tydeligvis været et offer mere på stedet. Ret hurtigt finder de også en pistol og den tilhører Wills hustru Angie. Angie som terroriserer Will og hans kæreste Sara, og som Will gennem måneder har forsøgt at få til at underskriver skilsmissepapirerne. Men Angie er ikke på stedet, og alt tyder på at hun er det andet offer, og har mistet så meget blod, at hun næppe kan overleve mange timer. Will bliver derfor kastet ud i et af sit livs største kriser, for en ting er, at han er vred på Angie og hendes konstante overgreb på Sara og ham selv, men noget helt andet er, hvis han mister Angie, så mister han også det eneste faste holdepunkt, han har haft siden barndommen. Så Will skal både forsøge at finde hoved og hale i mordsagen, men han skal også finde ud af, hvor hans fremtid ligger.

Sproget er, helt i vanlig stil, flydende, letlæseligt og yderst levende. Figurerne er realistiske, levende og står knivskarpt i både ord og handlinger. Jeg havde et herligt gensyn med gamle kendinge mens handlingen bliver udfoldet, de stærke personportrætter er drivkraften i en fortælling, der rummer både gru og menneskeligt forfald. Plottet er spundet så læseren får flere muligheder for at gætte, men udfaldet bliver først endeligt åbenbaret til slut. Opklaringsarbejdet er solidt, realistisk og uden hovsa-løsninger - det er amerikansk thriller når det er bedst.

Slaugter har været i gang i rigtig lang tid, mange forfattere taber pusten når de kommer op mod de tocifrede bind i serier - men ikke Slaughter. Hun er stadig garant for top underholdning, spænding og virkelig velkomponerede thrillere, hvad enten det er Will & Sarah eller selvstændige romaner, der foldes ud. Nye læsere kan godt starte her, men jeg vil på det kraftigste anbefale at man tager serien i rækkefølge - den er det hele værd.

 

 

 © Bognørden

 

Serien om Will & Sara tæller pt:

Sara:

1 - Mord for øje

2 - Svigt

3 - Kold frygt

4 - Hævneren

5 - Vantro

6 - Hvid død

Will:

1 - (7) Mørk treenighed

2 - (8) Bortført

 

Sara og Will

9 - Genesis

10 - Brudt

11 - Dybt fald

12 - Forbryder

13 - I skjul

 

Tidligere udkommet udenfor serie og anmeldt på Bognørden:

Lyst hår, blå øjne Læs anmeldelsen her

Hævntørst Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Karin Slaughter 

464 sider HarperCollins Nordic

Anmeldereksemplar

Pin It