Pin It

dengranselose

Den grænseløse er 6. bind i serien om Københavns politis paria:

Carl Mørck og hans team i afdeling Q - Og lad mig blot slå fast, jeg tror bestemt denne nyeste vil dele vandene hos de mange fans.

 

Denne krimi/thriller er yderst velskrevet, sproget er levende og flyder herligt,og når indholdet er i orden er det jo en fryd, med så fyldig en bog.Også denne gang er hanlingen tvedelt, denne gang dog med det tvist, at Carl, Assad og Rosas del er godt gedigent opklaringsarbejde, mens handlingen i "soltemplet" er bygget op som en thriller - Det virker stadig rigtig godt i min optik, trods det at delen med Atus højre hånd, ind imellem kan gå lige til kanten, og nogle vil muligvis finde delen langsommelig.

Opbygningen af denne side del som thriller, når ikke de vilde højder hos mig, men jeg var trods alt fanget og underholdt hele vejen igennem. Persongalleriet er igen Carl, Assad og Rosa som de primære, igen følges Carl helt tæt på, og hans egenrådige og skæve person er jeg så absolut ikke færdig med endnu. Rosa overrasker meget i denne nyeste, mens jeg altså slet ikke kan stå for Assad - Hans humor og årvågenhed er altså stadig et forfriskende pust - og så er jeg vild med hans talesprog - Det har fra starten været en meget stor force i romanerne, og det holder stadig. 

Plottet holder hele vejen, jeg mente mig meget sikker i min sag omkring løsningen, men sørme om ikke jeg blev slået på målstregen, herligt. Jeg tror som sagt, at denne nye skrivemåde vil dele vandene, for der er altså en stor forandring i forhold til de forgående. Her er solidt politiarbejde, helt fra bunden, ingen emme, eller hovsa-løsninger. Det er krimi når det er bedst. Tilhængere af de tidligere meget voldsomme handlinger, vil enten elske denne mere afdæmpede stil, eller blive skuffede over drejningen. 

Personligt var jeg vild med det gennemarbejdede opklaringsarbejde, det minder om de gode gedigne engelske krimier, stor cadeau herfra. Og da hele bogen samlet set er både realistisk og levende i både dialoger og personer, kan jeg ikke andet end være tilfreds med at have tilbragt min weekend i godt selskab.

Jeg ser frem til den næste, og håber ikke der går flere år inden den kommer.

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien om afdeling Q og anmeldt på Bognørden:

  1.  Kvinden i buret
  2.  Fasandræberne
  3.  Flaskepost fra P
  4.  Journal 64
  5.  Marko effekten - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

545 sider Politikens Forlag

Pin It