Pin It

markoeffekten

Endelig kom så denne længe ventede 5. bog af serien på 10 bind om Carl Mørch, Assad, Rose og de andre herlige personer i Carls omtumlede liv.

Jeg synes der gik ALT for længe før den kom, men må da indrømme at det års forsinkelse den bragte, var værd at vente på. Jeg synes klart at det er den bog, der har det mest hæsblæsende tempo, flere gange måtte jeg stoppe øjnene i at glide længere i teksten end jeg reelt var. Persongalleriet er som altid livligt, yderst velskrevet og afspejler de mange sider af mennesket på godt og ondt. Siderne vender igen sig selv og jeg var i miljøet

 Selve handlingen er rå: magt, korruption, vold og en art menneskehandel er hård kost, og desværre jo et aktuelt tema fra primært strøget i Kbh. Efter en kort afstikker i starten, rammer vi handlingens åre, trevl for trevl hvirvles den op, og læseren sidder helt til slut uden at kende udfaldet.

Jeg håber sandelig ikke der går flere år før vi får den næste, og efter hvad Jussi selv forklarede så har han jo de 10 bøgers drejebog klar, det bliver fantastisk at få mysteriet om Rose, Assad og Carl opklaret i bog 7-8-9… Men jeg napper gladeligt en sag mere fra Afd. Q mens vi venter på at personernes historie bliver afdækket.

Der er et par steder, hvor jeg synes Jussi stikker af i forhold til Carls person, det kan jeg ikke helt komme fra at være lidt skuffet over, men i det store hele var det, igen, en gedigen læseoplevelse.

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien om afdeling Q:

1. Kvinden i buret

2. Fasandræberne

3. Flaskepost fra P

4. Journal 64

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

505 sider Politikens Forlag

Pin It