Pin It

de morke mand

 

Konspirationernes mester er tilbage i fuld flor. De mørke mænd er andet bind i serien om Oxen.


Så blev det endelig tid til fortsættelsen af De hængte hunde - denne spændingsroman har jeg virkelig set frem til at kaste mine øjne i - og hvilken fryd da det endelig blev tid

Bogen er yderst velskrevet, sproget flyder og jeg var i løbet af få sider inde i Oxens univers fra forgængeren. Den er opdelt i afsnit om de forskellige medvirkende i persongalleriet, det virker rigtig godt, ind imellem bruges afsnittene til at højne spændingen, og holde læseren fanget - og det virker. Jeg var fanget fra starten, og faktisk havde jeg så svært ved at lægge bogen fra mig, at jeg måtte læse de sidste 400 sider på samme dag.

Persongalleriet er det medfølgende fra første del, primært Niels Oxen, Margrethe Franck og en tæt PET kreds. Alle personer er levende og realistiske, der er nogle få situationer, som kunne have kreeret en super helt, men det er faktisk lykkedes forfatteren at holde Oxen på jorden - stort cadeau for det. Som forgængeren, er det ikke de helt nære -under huden- oplevelser vi får med personerne, men det betyder intet her i Jensens univers. Det er for drengerøve og seje piger, befriende i sin hårdhed og sin originalitet.

Politiet og PET kører på skinner, det kan give rigtig mange gisninger og forviklinger - og det SKAL det, det er meningen teorierne skal blomstre så læseren skal på overarbejde, og det kom jeg :) Plottet holder stadigvæk og spændingen er fuldkommen sublim, det her er guf for de kræsne.

Det er svært at beskrive i dybden, uden at løfte sløret, så det gør jeg ikke, for denne fantastiske roman skal virkelig have de største anbefalinger - Det er præcis som den første i serien, sublim konspiration, det er så veldrejet og velskrevet, at det er en fryd at være med på sidelinjen. Det eneste problem er, at dagen ikke har timer nok og andre opgaver skal varetages, for denne bog lader sig bestemt ikke henlægge.

Jeg ved egentlig ikke om jeg vil anbefale at læse denne før forgængeren, måske kan det lade sig gøre, men jeg vil på det stærkeste anbefale at tage serien fra begyndelsen og få hele denne fantastiske oplevelse med.

Jeg håber i den grad, der kommer mere fra JHJ, for han kan altså noget, der er få forundt. Begge bøger har været en udsøgt fornøjelse, der bare skal gentages.

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien og anmeldt på Bognørden:

De hængte hunde - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Jens Henrik Jensen

480 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It