Pin It

er det ondt

Amerikanske Lena Dunham debuterede i 2015 med bogen ”Ikke den slags pige” som begejstrede verden over (se mere under denne anmeldelse) I filmens verden debuterede hun som 20 årig med spillefilmen Tiny future og senere slog hun sit navn, permanent, fast med HBO Tv-serien Girls. Dunham har vundet flere store priser.

Lena Dunham donerer overskuddet fra denne bog til Venligboernes kvindeprojekter i Danmark. I USA går pengene til Girls Write Now, en non-profit organisation.

Dagbogsnotaterne er fra Dunhams 20-årige liv. Selv kaldte Dunham dem ”kreative brudstykker og iagttagelser” Det er, præcis som twitter fungerer i dag, små punktnedslag i en ung kvindes liv – med alt, hvad det indeholder af pinligheder, erfaringer, og frem for alt det store ønske om at blive elsket (læs at få sex) F.eks.

”Hvorfor vil han have mig med ansigtet nedad?

Jeg kan ikke fine ud af om han kærtegner mig eller om han har en nerve i klemme i fingeren.

Jeg sover dybt når jeg tager en lur

Når jeg ser en dør, ser jeg ingen udvej, kun endeløse muligheder for at dumme mig.
Gid jeg aldrig havde hørt om karma

Han siger jeg er piget. Er han ved at blive forelsket i mig?”

Samlingen af uredigerede dagbogsnotater er både tankevækkende, triste og morsomme i en pærevælling. Hvem kan ikke huske teenageårene, hvor hormonerne koger og den unge skal til at formes til en voksen? Nu er Dunham nok ikke langt fra den gennemsnitlige teenager, men jeg vil dog alligevel vove pelsen og sige, at hun måske nok har været lidt mere søgende end de fleste.

Men sæt dig ned, slå benene op og kom med indenfor. Enten får du en tur ned af memory lane eller også får du en aha oplevelse og finder ud af, at du ikke er alene. Uagtet bliver det en underholdende og fin læseoplevelse.

 

© Bognørden

 

Tidligere anmeldt på Bognørden:

Ikke den slags pige – Læs anmeldelsen her

Vil du læse mere om Venligboerne, som Lena Dunham donerer en del af overskuddet af den danske oversættelse til, så er Venligbogen netop udkommet – Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Lena Dunham

Oversat af Sara Kock

90 sider C&K Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It