Pin It

find med finn 435424

En søg og find-bog

Peter Goes er bosat i Belgien, hvor han også er uddannet på Royal Academy of Fine Arts. Han debuterede på dansk med ”Tidslinjen – verdenshistorien i én lang tegning” og udkommer senere i år med endnu en dansk udgivelse.

»I et virvar af tårne og mure leder to hunde, tre tyre, fem kaniner, syv katte og elleve skildvagter Finn og Sep på vildspor. Et flydende tæppe bliver deres redning. ”Der er han! Der er Ovrdrillepinden, ”råber Finn. ”Efter ham!”«

Find med Finn er en pendant til den gammelkendte Find Holger. Drillepindene er nemlig ude på narrestreger, de er over alt i Finns hus, og var det ikke nok, så så Overdrillepinden sit snit til at snige sig ud af huset. Så Finn og hans hund Sep må følge efter drillepinden, og der er altså ikke let. For drillepinden er både hurtigt og smart og bevæger sig både til lands, til vands og i luften. Så Finn og Sep har brug for at være smarte, hurtige og mest af alt har de brug for hjælp til at komme igennem de mange labyrinter.

Bogen er et sandt farvebombardement, hver scene sin farve og sit tema. Samtlige scener er labyrinter, som læseren skal finde en vej gennem, samtidig med, at læseren skal finde Finn, Sep og overdrillepinden. Hver labyrint har, sammen med sort, sin egen farve og sit eget tema f.eks. er Finns hus orange, undervandshulen er lilla og skoven grøn. De mørke farver er faktisk også min største anke, for så snart lyset falmer, falmer teksten desværre også.

”Find med Finn” henvender sig til stort set alle aldersgrupper. Der er en herlig detaljerigdom, der både kan bruges til indlæring af nye ord hos de små og mere konkrete færdigheder hos de større læsere. ”Hvordan kommer man ud af labyrinterne, hvor er figurerne og hvor mange figurer fandt du?” Uagtet alder, er ”Find med Finn” en god samtalestarter, den underholder og stiller krav til sin læser, hvilket jeg holder virkelig meget af.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Peter Goes

Oversat af Anna Schmidt Andersen

28 sider Forlæns

Anmeldereksemplar

Pin It