Pin It

lillemyr

Nogle gange har de største historier de mindste begyndelser

Den engelske forfatter har siden sin debut i 2004 udgivet flere børnebøger, hvor han både er forfatter og illustrator. Benji Davies debut med begge kasketter på, var serien om Bamse Bjørn, mens hans store gennembrud kom med billedbogen ”Stormhvalen” i 2013.

Lille Myr bliver født i dammen sammen med alle sine søskende. Hun er en frø… eller nej, det er hun faktisk ikke endnu – hun er en ”næsten-frø” Men, hvor alle Myrs søskende er store og lynhurtige haletudser, så er lille Myr som navnet siger: lille. I dammen, hvor lille Myr bor, bor også myten om Gavflab. Gavflab skal ifølge historien være en kæmpe fisk, som lever nede på dammens bund, og som elsker at spise små haletudser. Lille Myr må derfor prøve at være smart for hun kan ikke følge med sine søskende når de svømmer gennem dammen, bliver til frøer og hopper på land. Kun de små bliver tilbage i dammen sammen med lille Myr, og en dag er hun den eneste haletudse i dammen. Mon hun nogensinde bliver til en frø, og mon Gavflab overhovedet eksisterer?

"Lille Myr" er en skøn billedbog for de mindste børn. Fantastisk enkle illustrationer akkompagnerer den fine fortælling om lille Myr. Faktisk får man i denne skønne bog både billeder, fortælling, biologi og et super oplæg til at tale om at være anderledes. Alt sammen serveret i børnehøjde og med et sublimt blik for at indlemme de små mennesker i bogens univers.

Bøger bør forefindes i alle hjem og ved enhver sengekant, bøger og børn hører nemlig sammen. Gode bøger er en herlig indgang til at tale med børn om de store ting i livet, således er også lille Myr en virkelig god samtalestarter. Samspillet mellem formidlingen fra bogens forfatter, oplæseren og det lyttende barn, skaber grobund for både at personliggøre fortællingen, og så lukker den altså også op for nogle af barnesindets store spørgsmål. 

Hos Bognørden er bøger med mening, nerve og underholdning i højsædet. Derfor er "Lille Myr" perfekt; den et er sublimt eksempel på selve meningen med at præsentere børn i alle aldre for litteratur. Denne fine børnebog, er en af den slags børnebøger, der bare bliver ved med at give – mere tak.

 


© Bognørden

 

Tidligere udkommet:

Bamse Bjørn 2011

Stormhvalen 2013

 

Forfatter: Benji Davies

oversat af Louise Bylov

32 sider Carlsen

Anmeldereksemplar

Pin It