Pin It

mismus

Anden bog i serien om Mis og Mus med tilhørende opgavehæfte.

Rasmus Bregnhøi er uddannet fra Danmarks Designskole og arbejder i dag som forfatter, maler og illustrator. Han har vundet flere priser for sine børnebøger, som tæller mere end 100 udgivelser, bl.a. har han senest illustreret en billednovelle i samarbejde med Sarah Engell.

Mis og Mus bor i et hus på en bakke. De to venner har selv bygget huset, ligesom de også selv har bygget det hemmelige værksted, der ligger inde i bakken. Værkstedet er der fordi de to venner, er rigtig dygtige opfindere – faktisk er de lige nu ved at opfinde og bygge en kødbensgravemaskine til Hund, fordi Hund ikke selv gider begrave sine kødben mere. Men, opgaven er svær, og de to venner beslutter sig for en pause i værkstedet. Men, alt bliver vendt op og ned, da det pludselig ringer på døren. Ind springer And, og inden Mus når at tænke en tanke har And taget hans plads ved bordet og er ved at spise hans aftensmad, mens hun pralende fortæller om alle sine fantastiske evner. And tager simpelthen alt Mis´ opmærksomhed, og pludselig føler Mus sig så ensom, at han føler sig nødsaget til at afprøve hundesparkeren på And. Men, var det nu også helt okay, sådan at skille sig af med And?
Opgavehæftet for de lidt større børn indeholder bl.a. tegne- og male sider, let matematik og find fem fejl.

Bregnhøj er fuldkommen i højde med sine læsere (og deres voksne). Han taler med børnene, ikke ned til dem. Stregen er klassisk med en skøn blanding af fantasi, humor og billedbog, enten som supplement eller egen ”læsning” og så blev der også plads til Snøvsen. Fortællingen er en blanding af gode gamle Storm P, en herlig fortælling om ikke helt almindelige venner og så er det en fortælling, der tager nogle af aldersgruppens helt store temaer op, og inviterer til flere gode samtaler.

For temaerne med venner, ensomhed, jalousi, vrede og manglende lyst til at dele, er temaer, der rammer plet på en eller flere parametre. Både de basale og de uhensigtsmæssige følelser er flettet ind i fortællingen med et stort vid, der med garanti vil give mange gode stunder mellem barn og oplæser. Med humor og en fantastisk varme tager Bregnhøj barnet med ind i et skævt og sjovt univers, hvor barnet finder letgenkendelige oplevelser fra dagligdagen, ligesom fantasien får frit spil med beskrivelserne af de skæve opfindelser, vennerne har gang i. 

Jeg vil anbefale bogen som højtlæsning fra de sene børnehave år, mens opgavehæftet retter sig mere mod indskolingen. Bøger skal underholde, men jeg er i dén grad også tilhænger af, at bøger skal udvikle læseren, give en følelse af fællesskab - og frem for alt, så skal børnebøger tale til børns skønne fantasi. Mis & Mus har det hele, også en garanti for, at denne bog kan læses igen og igen – og vokse med barnet. Vennerne Mis og Mus er et must til børneværelset.

OBS. Opgavehæftet kan fås gratis på biblioteket og hos din boghandler.

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien om Mis & Mus:

1. Opfindelser, strikkede huer og en dum kat

 

Forfatter: Rasmus Bregnhøi

48 sider Gyldendal

Anmeldereksemplar

Pin It