Pin It

ovelgormester

 

Øvelse gør mester er tredje bind i serien om den blå drage.

Ry Kristensen er uddannet skolelærer og så skriver han børnebøger i sin fritid. Derudover er han også manden bag det lille børnebogsforlag Evig.

Blå er stadig glad for at gå i skole. Hans bedste ven Rosa sørger for, at dagene er rigtig gode, også selv om Flamme og Bruno mobber ham meget af tiden. Men, lige i dag er Blå nervøs for undervisningen. For i dag skal dragebørnene lære at flyve, og der virkelig svært synes Blå. Da de står ude på træningsbanen begynder Flamme igen at mobbe Blå – denne gang med hans små vinger. Men før Blå når at tænke sig om har Rosa lavet et væddemål med Flamme om, at Blå vil være den første, der kan flyve og holde sig oppe i luften i 10 sekunder. Taberen skal rulle sig i bronto-bæ, og det har Blå virkelig ikke lyst til, så nu er han nødt til at gøre alt, hvad han kan for at lære at flyve. Om det lykkes, må du selv finde ud af når du læser bogen.

Bogen henvender sig som højtlæsning til børnehave og indskolingsbørn, og til de nye selvlæsere. Denne gang er temaerne mobning, venskab og tålmodighed.

Sproget er i det store hele i børnehøjde. Men, der har desværre også sneget sig nogle meget voksne beskuelser ind i fortællingen – og det er super ærgerligt. Målgruppen har ikke gavn af at vide, hvordan den kvindelige lærer ser ud, ligesom der også er nogle temmelig u-pædagogiske læringsprocesser. Men så kommer de herlige illustrationer og giver fortællingen en uundværlig dimension. Det hev min oplevelse en anelse opad igen.

Øvelse gør mester er, ligesom de to forgående i serien, en fin ”begynderbog” til nye læsere, eller til oplæsning for både større og mindre børnegrupper. Den både underholder og giver rum til samtaler om nogle af livets udfordringer – skønt.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Ry Kristensen

Illustrator: TegneBjarne

40 sider Forlaget Evig

Anmeldereksemplar

 

Pin It