Pin It

Skildpadden 250x375

Line Leonhardt er uddannet på forfatterskolen for børnebøger

mens illustrator Thomas Hjorthaab også har tegnet Ulveungen Urds uhyggelige halloween”.

Skildpadden Sebastian er ked af det. For hans bedstefar ligger for døden, og det er bare så trist. Men, så kommer de til at tale om, at det eneste bedstefar fortryder, er, at han kun nåede godt halvvejs op af Mount Everest. Dét kan Sebastian godt forstå, og da bedstefar er død, beslutter Sebastian sig for at gøre bedstefar stolt. Han vil helt op på toppen af bjerget, og bedstefar sagde, at man kan, hvad man vil. Så Sebastian vinker farvel til sine forældre og begynder den meget lange og farefulde rejse mod bjerget. Men, som du måske nok ved allerede, så går skildpadder altså ikke ret stærkt på deres små ben. Så Sebastian skal bruge meget lang tid på at komme til tops, og som om farten og størrelsen ikke var udfordring nok, så er der også mange vilde og farlige dyr på bjerget. Sebastian kæmper og kæmper, men om han når toppen – ja, det må I selv finde ud af, når I læser bogen.

Historien om Sebastian er en fin fortælling, der kommer i berøring med døden, mod, savn og selvtillid. Den er i fin højde med de mindre børn – ca. 3-7 år. Det er en højtlæsningsbog, der giver anledning til at snakke med barnet om de ting Sebastian oplever, fordi de ting kan spejles i børnenes hverdag. Bogen kan således anvendes både i en-til-en situationer og med større grupper af børn.

Illustrationerne er en herlig afvigelse fra de gængse i børnebøger – Thomas Hjorthaab har giver dem en snert af det abstrakte – det virker super godt. De er levende og kan sagtens fortælle historien uden hjælp fra teksten. Derfor har børnene rig mulighed for at skabe deres egne historier ud fra illustrationerne.

Alt i alt er Sebastian en fin lille fortælling, der både underholder og skaber samtalegrundlag.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Line Lionhardt

Illustreret af Thomas Hjorthaab

40 sider Calibat

Anmeldereksemplar

Pin It