Pin It

flodhesten

Mads Brynnum er, udover at være børnebogsforfatter, også stand up komiker og rimforfatter.

Han har sammen med illustrator Mads Herman udgivet rimsamlingen ”Når en drage drager ud”

Flodhesten Max har været flodhest hele sit liv, og nu er han faktisk temmelig træt af at være flodhest. Spørgsmålet er så bare, hvad skal han så være? Max vinker farvel til sin mor og far og begiver sig ud i den store (dyre)verden for at finde sit nye jeg. Men, det viser sig hurtigt, at det ikke er helt så let at finde en ny identitet til en flodhest. Max begynder hos den stolte løve, og kommer efterhånden langt omkring i sin søgen. Og mens Max prøver at være andre dyr, kan du lære lidt mere om, hvordan dyrene lever.

Fortællingen er tematisk genkendelig. Det med at ville være noget andet end det man er, og lade dyr fortælle historien, er jo et evigt aktuelt tema. Det er derfor ikke nyt og revolutionerende børnelitteratur, det er til gengæld hyggeligt og fint underholdende. Læg dertil, at Mads Herman har bidraget med en samling af super streger, der afgjort rammer plet.

Jeg mærker fint humoren i fortællingen, men faktisk er det også netop den, jeg synes bliver for voksen. Beskrivelser som ”Lederflamingo” og ”Talspingvin ” er ikke let forståelige for målgruppen, som rummer ” før-skole”/indskolingsbørn. (Højtlæs 3-9 eller selvlæs 8 og opefter) Faktisk er der flere steder, hvor jeg som voksen, hygger mig ved karikaturerne men, hvor børnene ikke kan se det sjove i sætningerne. Så, jeg kunne godt ønske, at humoren bliver mere ”børnevenlig” i de næste udgivelser.

 

© Bognørden

 

Forfatter: Mads L. Brynnum

Illustrator: Mads Herman

32 sider Calibat

Anmeldereksemplar

Pin It