Pin It

 

 DBD 1 Forside 1

 

Det blå æg er første bind i serien om den blå drage.

Ry Kristensen er uddannet skolelærer og så skriver han børnebøger i sin fritid. Derudover er han også manden bag det lille børnebogsforlag Evig.

Serien om den blå drage tæller pt. tre bøger – Det blå æg er som sagt den første fortælling om den lille specielle drage. Vi befinder os i ilddragernes verden. En verden, der bebos af grønne, brune, sorte og røde drager. En dag i fred og idyl, bliver pludselig til en redningsaktion for kæresteparret Mynte og Bark. Mynte er en grøn drage og Bark er brun. De elsker hinanden, men deres højeste ønske om at få en unge, er desværre ikke blevet opfyldt. Skæbnen vil, at der pludselig falder et æg ned fra himlen – men, det er ikke et normalt drageæg – det er blåt. Mynte og Bark har aldrig set et blåt æg før, men da ægget pludselig er på vej til at smadres i vandfaldet, sætter Bark af for at prøve og redde ægget… Om det lykkedes må du selv finde ud af når du læser bogen.

Bogen henvender sig som højtlæsning til børnehave og indskolingsbørn, og til de nye selvlæsere. Det primære er kærlighed, men børnene får også lidt spænding i form af redningsaktionen, og så er der naturligvis det vigtige tema om at være anderledes.

Sproget i er børnehøjde, stort set alt er levende og fint relateret til historien og de skønne illustrationer giver fortællingen en uundværlig dimension, der også kan danne baggrund for en videreudvikling af historien.

Det blå æg, er en fin ”begynderbog” til nye læsere, eller til oplæsning for både større og mindre børnegrupper. Den både underholder og giver rum til samtaler om nogle af livets udfordringer – skønt.

 


© Bognørden 

I serien om den blå drage er følgende anmeldt på Bognørden:

Den blå drage starter i skole - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Ry Kristensen

Illustrator: TegneBjarne

40 sider Forlaget Evig

Anmeldereksemplar

Pin It