Pin It

snu

Emil Blichfeldt har naturen som arbejdsplads.

Og når han ikke er derude skriver og fortæller han historier for og til børn. Illustrator Lykke Bianca har en lang række udgivelser på sit CV og så har hun hentet inspiration til Snu i sin egen søn. Den syge konge er en selvlæsnings udgave af Enhjørningens magi til de helt nye læsere.

Uni er en enhjørning – en magisk enhjørning. Altså magisk, når bare hun ikke var bange, eller havde mistet troen på sig selv. Og lige nu er Uni bange, hun løber så hurtigt hun kan for at slippe væk fra en ridder og hans jægere. For lige præcis denne ridder er ond og er ude på at stjæle Unis magiske horn. Men på sin vej væk fra ridderen møder hun Snu. Snu er en dreng, der vogter geder og han har sine egne problemer i skoven, for trolden vil have gederne. Snu lever op til sit navn og snart er Uni og Snu på samme side. De to lægger en plan, der skal sikre dem mod både trolden og ridderen i fremtiden. Og så kan du lære lidt mere om, hvad en enhjørning og en satyr er for størrelser.

Sproget er fint og i børnehøjde. Historien bygger som tidligere nævnt på oplæsningensbogen af samme navn. Den har flere af eventyrets ingredienser: konge, drage, trold, ridder, jægere, sygdom og magi. Og som sådan er der intet nyt i fortællingen, den er overordnet som eventyr er flest. Som med oplæsnings udgaven, kunne jeg godt have tænkt mig en dybere fortælling om Uni og Snu og her, hvor der er mere tekst at gøre godt med, havde jeg håbet på lidt mere fortælling. Det fik jeg desværre ikke.

Til gengæld er jeg igen nødt til at rose de fantastiske streger, uanset formatet er de bare fantastiske og kan fortælle sin helt egen historie – de er klart en stor force. Denne udgave henvender sig til de små børn i indskolingen. Bogen er fra ca. 7 år og opefter og har et lixtal på 8, som gør, at nye læsere sagtens kan begynde her.

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden:

Enhjørningens magi 

Hunden der troede den var en isbjørn – Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Emil Blichfeldt

Illustrator: Lykke Bianca

30 sider Calibat

Anmeldereksemplar

Pin It