Pin It

fortallersken

Dette er forfatterens syvende udgivelse på Modtryk, men hun har udgivet et utal af bøger igennem mange år. Det var min debut som Marx-læser, for jeg har desværre ikke tidligere stiftet bekendtskab med hende.

Romanen er virkelig velskrevet, meget dyb og kalder konstant på læserens holdninger. Sproget flyder og faktisk fik jeg den læst på meget kort tid, da den virkelig fængede og siderne faktisk vendte sig selv.

Nora er netop gået ud af skolen, hun er til bal med en veninde, trods hendes store modvilje. Nora bliver kaldt Nora malkeko, og er i det hele taget en ensom pige. Men til ballet møder hun Anthony, som hun ender med at bruge de næste 6 uger i forældrenes sommerhus med. Men en dag er han væk og Nora står tilbage med et stort savn, mistro fra omverdenen, der aldrig har set manden - og en baby i maven. Da Henning bliver født er han fremmed for Nora, de lever sammen indtil Henning er blevet student og tager til Australien, hvorfra han ikke vender tilbage. Nora har nu levet med det store savn efter Anthony i mere end to årtier, hun overvejer at afslutte livet, men finder nyt livsmod, da hun begynder at fortælle egnens historie. Og egnens historie viser sig at være tæt sammenspundne med Noras fars familie, den tyske værnemagt. Nora og familiens historie bliver derefter udrullet, og ikke alt tåler dagens lys, men på den anden side kan den måske kaste lys over fortællingen?

Hovepersonen Nora er en helt utrolig dysfunktionel pige/kvinde, jeg kom aldrig rigtig til at holde af hende, men jeg skal love for, at jeg kom med ind under huden på hende. Samme bundsolide personer går igen i hele romanen, jeg kunne relatere til dem alle, og var samtidig til stede i universet, uagtet tid og sted. Det er dybt og meget vedkommende.

Det var som nævnt, mit første møde med denne forfatter. Men jeg kan garantere, at det ikke bliver det sidste. Sproget, personerne og historien er både hver for sig og samlet, en virkelig solid og gennemarbejdet sag.

 

 

© Bognørden

 

Forfatter: Vibeke Marx

252 sider Modtryk

Anmeldereksemplar

Pin It