Pin It

jeg finder dig

Så er hun tilbage, den succesfulde danske forfatter bag serien om Dicte og Dictes søn Peter. Denne gang med første bind i en ny planlagt serie om lægen Rina.

Elsebeth Egholm er født og opvokset i Århus, hvor hun også har henlagt sine romaner til. Hun er uddannet journalist, har læst på musikkonservatoriet og er i dag udgivet i flere lande ligesom serien om Dicte er lavet til TV-serie.

Rina er læge, og så klatrer hun i sin fritid. Hun har et meget anstrengt forhold til sin eneste slægtning og så er hun også en kvinde med en meget speciel personlig historie. Og så er der lige den ekstra dimension, at Rina ikke kan genkende ansigter, hvorfor hun ofte træner både krop og psyke for både at glemme og bliver bedre. Men en nat, hvor Rina er ude på en planlagt mission, bliver hun overfaldet da hun er på vej hjem og samtidig sker der en ulykke; en ung mand falder i døden fra Prismet i Århus, hvor Rina faktisk var den nat. Det bliver begyndelsen på en række begivenheder der sætter Rina i alarmberedskab. Nogen er efter hende og nogen vil gå meget langt for at skade hende. På politigården i Århus er Stanek sat på sagen med den døde klatrer og han fascineres af Rina fra første møde. Problemet er bare, at han ved hun lyver når de taler sammen og det bliver hurtigt et problem da Stanek får svært ved at skille sag og fascination fra hinanden - og endnu mere da heller ikke Stanek har helt rent mel i posen. Spørgsmålet er så om Rina og Stanek er på samme hold, om de tager fejl af hindanden og ikke mindst: Hvem er de oppe imod?

Jeg har fulgt serien om Dicte og sønnen Peter, siden begyndelsen. Jeg synes den tabte pusten og derfor var jeg meget begejstret for denne nye begyndelse - og lad mig blot starte med at fastslå, at Egholm bogstavelig talt strutter af fortællerlyst.

Jeg finder dig altid er en herlig flydende, levende og herlig letlæselig roman. Sproget er, helt i vanlig stil, en sand fornøjelse der bare leverer handlingen og får siderne til at vende sig selv. Samtlige figurer er levende og herligt realistiske, der er indblik i både klatringens kunst, det at leve med at være ansigtsblind og så politiet og lægegerningens kunst. Hvor Stanek nok er en anelse stereotyp, er Rina en herlig forfriskende hovedperson - og til min store glæde forfalder Egholm stadig ikke til superwoman(man) eller lette løsninger. Hendes figurer er bundsolide og læseren kommer helt ind under huden på dem begge.

Plottet holder, og selv om læseren kan gætte lystigt hele vejen, vil jeg mene, at udover et lille åbenlyst tip, så er handlingen herlig overraskende og plottet virkelig godt spundet. Politiets arbejde er solidt, uden hovsaløsninger og med læseren over skulderen hele vejen.

Kort sagt: en super velskrevet og meget underholdende start på et nyt bekendtskab, der i den grad lover godt. Jeg undrede mig længe over, hvordan mon seriens fortsættelse er tiltænkt? Det ved jeg nu, men det skal du selv læse dig til - jeg vil bare slutte af med at sige, at jeg i den grad glæder mig til mere - og gerne meget snart.

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien:

1. Skjulte fejl og mangler

2. Selvrisiko

3. Personskade

4. Nærmeste pårørende

5. Liv og legeme

6. Vold og magt

7. Eget ansvar

8. Kød og blod

9. Dødvægt - Læs anmeldelsen her

I serien om Peter, Dictes søn er udkommet:

1. Tre hundes nat

2. De døde sjæles nat

Krimi og spændingsnoveller i samarbejde med Red Barnet:

Over grænsen - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Elsebeth Egholm

423 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It