Pin It

pigen i isen

Den engelske forfatter er oprindelig uddannet skuespiller, men netop denne serie skaffede ham ind på toppen af flere bestsellerlister, og siden har han været fuldtidsforfatter. Pigen i isen er første bind i en trilogi om Erica Foster. Serien har solgt over 1 million eksemplarer og er udgivet i 21 lande - nu også i Danmark. 

Kriminalkommisær Erika Foster er ved at finde tilbage til livet efter en aktion hun ledede gik helt galt og fem politifolk mistede livet - deriblandt hendes mand Mark. Efter måneder, hvor omverdenen har været hårde ved hende og hendes job hang i en tynd tråd, bliver hun kontaktet af en studiekammerat, der nu er chef i London. Han sætter Erika på en sag om en forsvundet rigmandsdatter Andrea, hvis far sidder i parlamentet og har stærke bånd til politiets top. Men da Erika ankommer til London er den forsvundne Andrea netop dukket op - under isen i en af Londons mange badesøer. Andrea er blevet udsat for en grusom forbrydelse, men hvem? Og hvorfor? Andrea er tilsyneladende en smuk, omgængelig og elskelig pige. Mens Erika kæmper med sine egne indre dæmoner og den dræbtes familie, begynder hendes jagt på en gerningsmand, der tilsyneladende ikke findes. Men Erika er ikke et kompromisets menneske, hun går direkte efter sit eget hoved og tænker ikke videre over, at hun risikerer både job og liv.

Romanen er skrevet i et letlæseligt sprog, der, udover en noget mangelfuld redigering, indfanger læseren og giver et godt billede af livet som efterforskningleder. Udover at følge hovedpersonen Erika, kommer gerningsmanden indimellem ind i billedet og beretter om den anden side af fortællingen. Der fungerer fint og er med til at indlemme lidt spænding i handlingen og fastholde læseren.

Derudover er figurerne levende og nogenlunde realistiske i både ord og handlinger. Opklaringen virker realistisk og trods det, at Erika er den gennemgående figur i serien, og hun balancerer på kanten af "superwoman" falder hun ikke i og forbliver derfor en figur, der virker menneskelig, på godt og ondt. Plottet er fint spundet og holder hele vejen, så i det store hele er romanen en virkelig god krimi/thriller.

Pige i isen er første bind i serien. Jeg synes, det er en rigtig fin debut, der giver et godt billede af persongalleriet (jeg håber der er flere gengangere i den næste) og som har underholdt mig uden at blive for actionpræget eller urealistisk. Jeg synes den lover godt for de kommende romaner i serien og ser frem til at gense denne stædige kvinde og co.

 

© Bognørden

 

Forfatter: Robert Bryndza

382 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It