Pin It

syndfloder

Syndfloder er sjette og selvstændige bind i serien om Fredrika Bergman. Kristina Ohlsson har både arbejdet for det svenske politi og for OSCE. Netop det sikkerhedspolitiske i hendes arbejde, har dannet baggrund for denne serie.


Fredrika Bergman er ansat i politiet og sammen med Alex Recht skal hun igen opklare forbrydelser i det svenske. Handlingen tager sin begyndelse da en døende skriver sit afskedsbrev. Herefter bliver Alex og Fredrika kaldt ud til et dødsfald, hvor en mand er blevet skudt, siddende i sin lænestol og med sin datters vielsesring på fingeren. Men makkerparret hårdt belastet, da gerningsmanden lægger beskeder direkte til Alex og Fredrika bærer på en enorm stor hemmelighed, der vil få store konsekvenser for hende, både privat og professionelt. Samtidig leder bedemanden Noah efter sin forsvundne bror, men han er alene om at lede, for alle andre end Noah mener, at broderen er taget afsted ganske frivilligt. Og endelig er endnu en familie i opløsning – en kvinde kæmper en stille kamp for at redde sine børn og sig selv, fra en ægtemand og far, der tydeligvis har mistet kontrollen over sig selv og derfor kan bringe børn og hustru i fare. Kort sagt, en krimi med mange veje og spor, der holder læseren til ilden.


Sproget er fint. Trods de mange spor i handlingen er det let at finde rundt i tid og sted, og hvilke figurer der er repræsenteret. Til gengæld savnede jeg mere solide figurer, jeg kom aldrig rigtig ind under huden på dem og deres handlinger, og trods min store glæde ved en gedigen krimi uden action, synes jeg faktisk den var stilstående og temmelig gentagende sine steder. Der kunne godt have været redigeret længere ind til benet.


Netop fordi jeg jo allerede har læst flere af Ohlssons udgivelser, havde jeg en klar forventning om, at jeg ville få en skarp og velkomponeret læseoplevelse – det holdt desværre ikke helt. Nu kan jeg jo desværre ikke sige, hvordan de forgående fem i serien er skrevet, så jeg kan ikke sige, om Syndfloder, er helt i samme stil. Jeg kan til gengæld sammenligne med den gyser og de to spændingsromaner, jeg har anmeldt – og her manglede jeg desværre både nerve, realisme og solide figurer.


Jeg stiftede bekendtskab med Kristina Ohlsson, da hun udgav Lotus & Mios Blues. Jeg var ovenud begejstret, også for hendes første forsøg ud i gyser genren, så nu var det på tide, at jeg også fik kendskab til serien om Frerika. Mit bekendtskab med Frerika blev således startet, i den bog i serien, hvor forfatteren formoder, at historien om Fredrika slutter. 


Men selv om jeg ikke var helt så begejstret for syndfloder, som jeg var for de øvrige jeg har læst, skal Syndfloder alligevel have en anbefaling med på vejen, det er en fin krimi, uden for megen vold, blod og action – og dét er jeg trods alt begejstret for.

 

© Bognørden


Tidligere udkommet i serien om Fredrika Bergman:

1.    Askepot

2.    Tusindfryd

3.    Skytsengle

4.    Paradisoffer

5.    Davidstjerner


Tidligere anmeldt på Bognørden:

Serien om Martin Benner:


1.    Lotus Blues – Læs anmeldelsen her

2.    Mios Blues – Læs anmeldelsen her

 

Udenfor serie:

Syge sjæle – Læs anmeldelsen her

 


Forfatter: Kristina Ohlsson

Oversat af Lilian Kingo

429 sider Modtryk

Anmeldereksemplar

Pin It