Pin It

solens sidste

Den svenske forfatter har udgivet flere spændingsromaner siden han i 2005 begyndte at skrive. Derudover er han jurist, har arbejdet i medicinalindustrien, haft eget advokatfirma og er i dag forfatter og forlagsdirektør. Solens sidste stråler er første danske oversættelse af Lars Rambes romaner.

Læs mere om forfatteren her


I Nairobi Kenya bliver politimanden David kaldt ud til en tilsyneladende car-jacking. Men tingene ser ud til at være alt andet end endnu en let sag. Samtidig med at David skal bekæmpe kriminalitet, skal han også kæmpe med den massive korruption, der foregår i Kenya – ikke mindst indenfor politiet. I Sverige sidder politimanden Per Strand, han får uventet tilbudt en speciel stilling. Han skal oplære kommende politibetjente i Kenya, på den svenske stats regning. Per tænker ikke længe før han beslutter at flytte sin kone og sin datter til det afrikanske land. Også Pers gode ven, journalisten Frederik, står overfor nye veje i livet. Da hans far dør, beslutter Frederik, at han vil forsøge at komme lidt væk fra det hele, og han tager derfor sin familie med til Kenya, for at besøge vennerne. Men alt er kaos i Kenya, mord og mordforsøg er dagligdag, og inden han får set sig om, er Per midt i kugleregnen, og det sammen med Kenyanske David, som Per ikke aner om han kan stole på. Men begivenhederne tager om sig både i Sverige og Kenya, og det ene voldsomme attentat efterfølger det andet. Spørgsmålet er så om Per og David kan stoppe det.


Solens sidste stråler er en aktionpræget spændingsroman. Hurtige sceneskift, korruption, vilde skudvekslinger og vekslende arenaer i to lande. Der er en del figurer i handlingen, så det bliver ofte lidt hektisk at finde rundt i, hvem der er hvor. Desværre kommer jeg aldrig til at mærke figurerne, de forbliver kunstige og perifere, ligesom handlingen ofte fortæller noget, der ikke følges op eller er fortællingen uvedkommende.


Sproget er sådan set letlæseligt nok. Oversættelse og redigering halter lidt ind imellem, men sproget er som sådan let at gå til. Men det passer desværre ikke rigtigt ind i handlingen. Det aktionprægede mister glansen, når der tales om tapre og modige politifolk, der lover vidner ikke at blive sure – det hænger altså ikke sammen hos mig. Så derfor udeblev spændingen.


Jeg fornemmer forfatterens store interesse for landet og for specielt Somaliernes liv. Jeg ville langt hellere have læst en fortælling om det, med stærke, realistiske figurer og en handling, der gav rum til fordybelse. For den manglede jeg her, jeg havde svært ved at fastholde interessen og læseflowet, og da jeg ofte ikke kunne relatere til hverken figurer eller handling, faldt romanen desværre igennem hos mig.

© Bognørden

 


Forfatter: Lars Rambe

Oversat af Kamilla Jørgensen

351 sider Hoi Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It