Pin It

lyden af stilhed

Så er den engelske Thrillerforfatter tilbage. 

Lupton debuterede med "Søster", der blev en yderst fortjent international bestseller. Derefter fulgte "den svære toer" og nu er hun tilbage med sin tredje thriller. Alaskas mørke og kulde blandet med den engelske Thrillerforfatters plot... der er serveret. Se tidligere anmeldelser nederst på siden.

Lupton skriver bundsolide thrillere, der er intet hæsblæsende action, ingen perifære personer eller urealistiske handlinger. Der er dybe og levende personportrætter,en velopbygget handling, der levner tid til fordybelse og så thrillerens gys.

Engelske Yasmin er gift med Matt, sammen har de den 10 årige datter Ruby, der er døv. Matt er fotograf, han er i Alaska for at filme dyrene om vinteren, Yasmin og Matt er gledet fra hinanden og da Matt ringer hjem og siger, at han har været Yasmin utro, beslutter hun at tage til Alaska øjeblikkelig, for at redde ægteskabet. Ruby og hendes mor tager afsted på den lange rejse, men da de ankommer til Alaska er Matt ikke i lufthavnen for at modtage dem, det er i stedet politiet, der fortæller at den by Matt var i, er nedbrændt til grunden, og alle indbyggere er døde. Da politiet afleverer Matts vielsesring og fortæller, at de fandt en person mere end indbyggertallet, er alle officielle veje lukket for Yasmin og Ruby. Men de vil ikke acceptere at Matt er død og forsøger nu at komme de 800 km. nordpå og lede efter ham. Det viser sig at være meget svært, ingen vil køre dem, og med en storm på vej, er lufthavnene nordpå lukkede. Det lykkedes dem dog at komme afsted, men trods vejret og den øde strækning, er de ikke alene på vejen, nogen vil dem ondt, men hvorfor?

Jeg har været med fra starten med Søster, jeg er yderst begejstret for den grundige,langsommelige psykiske formidling som Lupton evner så sublimt. Også denne er en sand fornøjelse. Personerne er levende og realistiske i både tanker og handlinger.

Romanen er bygget op i tre dele: Yamins, Rubys og så begges tilbageblik på livet i England med faderen. Den døve Ruby er virkelig godt portrætteret, jeg har udover handlingen fået et indblik i, hvordan det er at være et barn uden hørelse, og hvordan det er at være forældre til samme. Derudover leverer Lupton en introduktion til folket, der lever i det kolde nord og en slet skjult kritik af de store olieselskabers kamp for at tjene kassen, ved at bore i Alaskas undergrund og hvilke konsekvenser det kan have.

Jeg fik kort sagt: endnu en super thriller, den holder hele vejen, og trods det, at plottet står klart inden slutningen, er sløjferne ikke bundet før sidste linje. Spændingen er indtakt og igen må jeg fremhæve den langsommelige process, for den giver både handling og plot en herlig dybde, og er endnu en gang med til at fastholde Lupton i toppen af genren.

 

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt hos Bognørden:

Søster - Læs anmeldelsen her

Efter branden - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Rosamund Lupton

350 sider Forlaget Turbulenz

Anmeldereksemplar

Pin It