Pin It

fanden på vaggen

Forfatteren en uddannet på manuskriptlinjen på Købehavns Universitet.

Han har skrevet flere ungdomsromaner og graphic novells. Dette er hans første romanudgivelse.

Romanen er velskrevet, specielt dialogerne er dybe og levende. Små korte kapitler sørger for at læseren hele tiden er fanget. Dog synes jeg ind imellem, handlingen springer for meget, og jeg skulle derfor bruge lidt ekstra tid på at finde rundt i personerne. Men helheden er let og romanen underholder fra start til slut.

I København ligger et lille sikkerheds/detektivbereau, ejerne er ægteparret Helena og David. Både firmaet og ægteskabet skranter, efter de mistede deres nyfødte søn, er de i opløsning. David har posttraumatisk stress syndrom efter krig, Helene mangler varme og kærlighed. Men så får de et tilbud om at arbejde med en sag om en bortført pige, og da firmaet mangler penge, takker de modvilligt ja. Det betyder at alle de ansatte må i aktion, udover ejerne udgør medarbejderne: Frank, tidligere misbruger og kriminel. Yasin, en hårdtprøvet familiefar, der har slået sig på afpresning for at stille familien økonomisk tilfreds. Og endelig den pensionerede politimand Schebel, som ingen rigtig ved, hvor de har. Den umage personalegruppe skal nu grave i den gamle forsvindingssag, de har hver især deres motiv for at deltage, og det kommer til at præge arbejdet. Spørgsmålet er så, om de overhovedet kommer nogen vegne og om deres personlige dagsorden kommer til at overskygge sagen.

Personportrætterne er faktisk fine, jeg kan mærke figurene og et stykke hen af vejen, er de realistiske og levende. Desværre synes jeg, at deres personlige mørke kommer til at fylde for meget i forhold til handlingen, ligesom jeg også manglede lidt mere viden om de indbyrdes forhold.

Romanen er først til slut, fyldt med action. Faktisk er langt størstedelen en rigtig fin og dyb fortælling om et stykke opklaringsarbejde. Jeg nød det langsommelige og dybe arbejde, og synes faktisk, der var befriende, at tempoet var lavt og uden de store action-udgydelser.

De kommer så til slut, og der kunne jeg godt have brugt en mere realistisk tilgang, jeg synes både handlinger og figurer får en tand for meget. Det ærgrede mig, for indtil der, havde jeg faktisk haft en virkelig god læseoplevelse, hvor eneste klagepunkt, var de lidt rodede personer. Så helheden bliver til tre hjerter, men de er til gengæld store, og så vil jeg meget gerne læse mere fra denne hånd.

 

 

© Bognørden

 

Forfatter: Palle Scmidt

345 sider Calibat

Anmeldereksemplar

Pin It