Pin It

 og det var danmark 14 420826

Så er han på banen igen - kunstmaleren Morten Ingemann, der har underholdt danskerne med sine fantastiske striber.

Siden han i 2004 vandt Ekstra Bladets stribekonkurrence, har han dagligt spredt sin satire, dels i EB og dels som bordkalendere de senere år. 14 er en samling af de striber, der har været i avisen i 2018, men som ikke tidligere er udgivet på bogform.

Ingemann portrætterer og hudfletter små og store ting fra samfundet og hverdagslivet. På den politiske udenrigsscene står Putin, Assad og Trump for skud. Det samme kan siges om de mange scener fra ægteskabet og livet i sin helhed. Selv om mange striber er variationer over stort set samme tema, så bliver det bare aldrig trivielt eller gentagende – dét er præcis dét, der kendetegner en mester – I min optik er den mester altså netop Ingemann.

Satiren er stadig, i min optik, en virkelig vigtig del af ytringsfriheden. Ingemanns streger er knivskarpe, hans satire er bidende og rammer altid plet. Og så holder jeg ekstremt meget af hans evne til at siddestille stor som lille – for når alt kommer til alt, er vi jo alle ens. Og det var Danmark er garanti for TOP underholdning.
Ingemanns streger og striber bruger hele spektret og går helt til kanten – jeg er vild med det.

Sammen med Wulffmorgenthaler danner Ingemann cremen indenfor den danske stribesatire. Kender du ham ikke endnu, så er det på høje tid. Og med denne samling har du også rig mulighed for at give en af årets absolut bedste mandelgaver og/eller julegaver - Der er nemlig hele tre Ingemann og to WM titler i handlen – køb dem før din nabo.

 

 

© Bognørden

 

Tidligere litterære udgivelser - i samarbejde med Bent Falbert:

40 Statsministre (2011)

Kongerækken – forfra og bagfra (2008 & 1016)

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden: 

1500 på stribe - Læs anmeldelsen her

Og det var Danmark bordkalender 2019 - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Morten Ingemann

392 sider Politikens Forlag / Ekstra Bladets forlag

Anmeldereksemplar

Pin It