Pin It

1500striber

Jule-/mandelgaven, der vil skabe glæde igen og igen.

Gennem 14 år har kunstmaleren Morten Ingemann, underholdt danskerne med sine fantastiske striber. Siden han i 2004 vandt Ekstra Bladets stribekonkurrence, har han dagligt spredt sin satire, dels i EB og dels som bordkalendere de senere år. Nu har Politikens Forlag samlet 1500 af Ingemanns striber i denne gavebog.

Ingemann portrætterer og hudfletter små og store ting fra samfundet og hverdagslivet. Du vil komme til at møde en del kendte politikere såsom Trolex, Helle Thornings selfie, Lars Løkkes ansættelse af ny spindoktor og Inger Støjbergs manglende overblik. Så er der også Ingemanns herlige universer: der er ægteparret i sengen, hvor hverdagen er yderst letgenkendeligt for læseren. Der er bodegaen, hvor de gæve stamgæster har løsninger på det meste… eller måske ikke helt. Derudover er der spredt en herlig buket af scener, mennesker og episoder, som de fleste kan nikke genkendende til.

Satiren er, i min optik, en virkelig vigtig del af ytringsfriheden. Det er her, hvor alle som én – stor som lille – bliver udstillet for deres/vores fejl og dumheder. Det er slet skjult kritik af landets folkevalgte med et tykt lag humor i bunden. Og så er det alle de skønne gensyn med scener fra et ægteskab, hvor samtlige læsere kan genkende noget fra dem selv eller andre. Det er levende, alvorligt, befriende frækt og bare SÅ nødvendigt i en tid, hvor verden er truet på ytringerne.

Ingemann går til stregen – aldrig over. Han er spiddende, knivskarp og besidder en sublim humor og en lige så sublim streg – kort sagt: ingen ved siden af og ingen over. Ingemann er en mester på sit felt. 1500 striber bør så afgjort stå på ønskesedlen. Det er top underholdning til mange timer, og med denne coffetable bog liggende fremme, er du helt sikker på at have samtaleemner, hvor alle kan være med. For det er præcis dét Ingemann kan – favne og fange os alle.

 


© Bognørden

 

Tidligere litterære udgivelser - i samarbejde med Bent Falbert:

40 Statsministre (2011)

Kongerækken – forfra og bagfra (2008 & 1016)

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden: 

Og det var Danmark bordkalender 2019 - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Morten Ingemann

392 sider Politikens Forlag / Ekstra Bladets forlag

Anmeldereksemplar

Pin It