Pin It

wm752

Herlig coffeetable bog med de 752 allerbedste af Wulffmorgenthalers striber.

Danske læsere bør være rigtig godt bekendt med makkerparret, men også det store udland kender herrernes striber. Wulff er stand-up-komiker og forfatter, og så er han manden bag den vrede flodhest Dolph. Morgenthaler er tegner, forfatter og filminstruktør – sammen er de Wulffmorgenthaler.

Samlingen rummer et bredt udsnit af emner – selfiegenerationen sidder stribe om stribe med tegneseriefigurer, scener fra et ægteskab, bondekonen, der får en pistol for panden, da hønen har fået nok af hendes ”æg-tyverier” den døde hotdog, barnepigen, der vist alligevel ikke havde helt styr på børnene og sidst, men ikke mindst får du også svaret på, om det var hønen eller ægget, der kom først.

Makkerparret pakker samlingen ind ved at lukke læseren ind i kontrolrummet, hvor de to ”diskuterer” hvad, der udgør det bedste, hvordan de ikke slog igennem i Amerika og endelig runder de bogen af. Så de mange herlige striber, starter og slutter med et levende indblik i de skæve hjerner, der begejstrer os gang på gang. Men alvoren sniger sig også med, for satire går jo til kanten – og – i nogle menneskers optik – også over. Amerikanerne vil f.eks. ikke se navler eller andre kropsdele derunder. Amerikanerne vil heller ikke se striber, der joker med forurening (se foto) og svenskerne vil ikke have noget, der kan minde om kønsdiskrimination. Så på mange punkter skal vi danskere værne om netop satiren, for den kan meget mere end den i første øjekast kan se ud som.

Om du er ny læser eller kender striberne, garanterer jeg for top underholdning til mange timer. Se eller gense de rammende, skæve og kiksede striber – måske du finder din nabo iblandt dem, eller måske dig selv.

 


© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden:


Bordkalender 2019 – Læs anmeldelsen her

Wulffmorgenthaler striber

Studiehåndbogen

Kama Sutra

 

Forfatter: Michael Wulff & Anders Morgenthaler

215 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It