Pin It

food prepping

De to sundhedsjournalister udkommer her med den første danske bog om Food prepping eller på dansk: Forberedelse. Om udnyttelse af maden, din tid og måske også din sundhed, hvis du ofte forfalder til impulskøb.

Bogen er opdelt i afsnit:


1. Hvad er food prepping?
Her får du en præsentation af denne livsstil. De to kvinder præsenterer deres egne indgangsvinkler, erfaringer og kommer med en overordnet gennemgang.

2. Sådan prepper du:
Her er en 7 trins guide til, hvordan du kommer i gang, om du er vegetar, eller kødspiser. Dertil en hurtig gennemgang af egnet prepping mad.

3. Prepping:
Så er vi i gang – her kommer 10 forskellige måder at preppe på –til hverdag,
til kræsne børn, til vegetarer og til fest.

4. Prepperne – mød fire af dem her:
Her præsenteres fire forskellige preppere; den enlige sygeplejerske, den enlige
fitness udøver, storfamilien og det midaldrende ægtepar.

5. Køleskabet: pak det med sund fornuft:
Hvilke frugter og grøntsager er i sæsonen, hvad kan holde i flere dage og, hvad kan du bruge mande til i flere omgange.

6. Opskrifter – 25 retter til morgen, middag og aften:
Let tilgængelige retter til hhv. frokost og aftensmad – og bagværk og morgenmad. Alt er ledsaget af billeder af retterne og indimellem tips til maksimal udnyttelse.

7. Maden – sådan får du den til at holde sig:
Hygiejne, temperaturer, behandling af råvarerne og hvad du har i fryseren.

8.Opbevaring – brug de rigtige beholdere og brug dem rigtigt:
Plastik eller ej – hvad skal du være opmærksom på, når du vælger beholdere?

Som beskrivelsen siger: Det er så afgjort ikke et nyt fænomen, vores mødre og bedstemødre gjorde det – sørgede for at rester kunne bruges igen, i dage- og ugevis. Men i dag, hvor fastfood og den travle hverdag har overtaget de hjemmegående forældres sysler, er det blevet meget dyrere at spise og ofte også usundt. Det vil de to kvinder gerne lave om på, og bogen her er måske begyndelsen for dig.

Egentlig havde jeg, tidligt, en lille forventning om, at dette ville blive en meget lang (læs tung) diktering af slankemad og veganske herligheder – Men heldigvis blev jeg gjort til skamme, for denne bog repræsenterer faktisk de fleste former for måltider, så er det op til de enkelte at vælge, hvad der er aktuelt for dem. Jeg har altid brugt prepping, i større eller mindre grad. Da børnene var små, lavede jeg grydevis af øllebrød, frugtmos etc. og frøs ned, og i dag laver jeg ofte mad til flere dage, til enten køleskab eller fryser. For ja, det er faktisk billigere at lave større mængder, lettere dagen efter, når det bare lige skal varmes og måske sparer det impulsindkøb?

Bogen er letlæselig, informativ og så er prepping så afgjort en livsstil, jeg varmt kan anbefale – derfor skal genudbredelsen og denne bog naturligvis også have mine anbefalinger – min eneste anke: Teksten på flere af billederne er ulæselige. Heldigvis har det kun ringe betydning for en heldhed, der satte et meget positivt spor.

 

5

© Bognørden

 

Forfatter: Jo Brand & Christina Bølling
397 sider People´s Press
Anmeldereksemplar

Pin It