Pin It

babykalender3

Det første år - uge for uge

Jubilæumsudgaven af Babykalenderen er også blevet den første i verden, som er 100% giftfri og 100% bæredygtig. Bogen har glædet og hjulpet de danske småbørnsforældre gennem mere end et årti og nu er den 10. og reviderede udgave altså klar. Forfatterparret består af Dorte Fischer, mangeårig sundheds- og sygeplejerske, brevkasseskribent på magasinet Vores Børn m.m. Og Karsten Pers, forlægger og forfatter, udover baby og tumlingekalenderen skriver Pers fagbøger og workshop arrangør.

Babykalenderen begynder der, hvor graviditeten er ved at nå sin slutning og de 40 uger er ved at bære frugt. Her er forslag til indkøb til baby; hvor meget tøj skal du bruge, hvad skal du have med på hospitalet til fødslen? Når så den lille guldklump er kommet til verden, så er kalenderen bygget op som uge-kalender, hvor du dels kan notere alt mellem himmel og jord og også kan læse, hvordan dit barn udvikler sig og få ideer til f.eks. sovestillinger, mad, aktivering og søvnmønster. Herudover indeholder kalenderen højde og vægtskema du kan notere på, stikordsregister, så du kan bruge den som opslagsbog til konkrete spørgsmål, der er nogle enkle opskrifter på babymad, en oversigt over de mest udbredte børnesygdomme og naturligvis en gennemgang af de mest gængse amme/flaske spørgsmål som f.eks hvordan du undgår brystbetændelse, hvor lang tid skal et måltid vare og hvad med mors hårfarve og parfume? Kort sagt; kalenderen indeholder svar på mange af de spørgsmål, et nybagt forælderpar kan have og så giver den mulighed for at følge med i udviklingen - og ikke mindst er bogen ideel som konkret reminder, den dag barnet selv skal have børn.

Babykalenderen er faktisk mange bøger i én. Her er barnets første bog, du kan indsætte billeder og notater ind om vægt, tænder og udvikling. Her er kalender til at skrive sove- og ammetider og notere, hvor meget flaskebarnet spiser etc. (og tro mig, det vil du gøre - jeg har stadig mine 27 år gamle notater gemt) Og så opfordrer forfatterne til selv at skrive ekstra ting på huskelisterne, her vil jeg da anføre: Vend den nyfødtes undertøj på vrangen den første tid, så syningerne på tøjet ikke generer huden.

Kalenderen kan meget vel gå hen og blive forældrenes nye bedste ven. Det er en stor gave at blive forældre, men det er også en tid, der kan være både hård og/eller præget af usikkerhed overfor det nye, og der er jeg sikker på, at kalenderen vil være en stor hjælp og støtte. Den er skrevet i et yderst letlæseligt sprog, der er ingen løftede pegefingre, men derimod er den spækket med fakta og gode råd, som læseren kan brug efter behov. Og så er jeg personligt også meget begejstret for muligheden for at gemme alle notater og minder i een og samme bog - jeg elsker nostalgiske tilbageblik fra mine børn var små, og vil helt sikkert forære babykalenderen til mine børn, når de en gang selv skal være forældre.

På Babykalenderens Facebookside kan du læse mere, stille spørgsmål til de to forfattere eller andre forældre og endelig kan du dele ud af egne erfaringer. Er dit barn allerede er ved at være igennem sit første år, så kan du stadig få glæde af råd og vejledning, for der er faktisk en efterfølger: Tumlingekalenderen, som indeholder barnets andet leveår.

Så venter du selv baby eller har du en i familien/omgangskredsen, der snart skal have en baby, så er Babykalenderen er super godt bud på en barselsgave. Jeg vil garantere, at den yder støtte og er en virkelig praktisk "alt-i-en" kalender.

 

 

© Bognørden

 

Forfattere: Karsten Pers & Dorte Fischer

202 sider Mondo

Anmeldereksemplar

 

Pin It