Pin It

10 taler nyt liv bibi n

De fleste kender nok Pernille Aalund som TV-vært. Hun har både lavet børne tv og talkshows. Derefter blev hun ansat hos Aller, hvor hun var direktør og i dag er hun ude af det pulserende arbejdsliv og skriver hjemmefra. 10 taler er fjerde bind i en serie om det eksistentielle.

Bøgerne er blevet til med baggrund i Pernille Aalunds forum på Facebook du kan læse mere her

Bogen indeholder, præcis som titlen lover, 10 tekster om at give sig selv et nyt liv, de er, trods det fælles tema, yderst mangfoldige i både handling og udtryk. Sproget er sine steder poetisk, nogle taler minder om vers og andre igen har små ”efterord” Fælles er, at sproget flyder, teksterne er knivskarpt formuleret og fremstår spillevende.

F.eks:

”Alle savn bør bruges konstruktivt. De gør os rige på lærdom. Jo mere man savner – desto mere har man elsket.

[…] Jeg ser ingen anden udvej – du må dø…Jeg overvejer om jeg skal vakuumpakke dine ædlere dele og sende dem med posten til de ukendtes grav […]
Med troen følger en overbevisning. Overbevisningen er svær at ryste, den er forseglet med en lås af sikkerhed – her kan du KUN vristes fra din drøm med vold og magt. Her skal lande lægges øde, verden væltes og du vælte med…”

Jeg kom på en rundtur i følelsernes glemmekasse, da jeg læste disse taler. Noget var mere genkendeligt end andet, med fælles var, at jeg fik gang i følelserne, sendte kærlige tanker og fik smil på læberne – underholdning med en skarp eksistentiel kant.

Jeg har ikke haft kendskab til universet ” Det har livet lært mig” men i forbindelse med denne anmeldelse var jeg inde og kigge, og må sige, at det faktisk er både vedkommende, filosofisk og så banalt, at jeg vil påstå, at alle kan genkende sig selv i flere af opslagene. Er du, som jeg var, ny i dette univers, så kom med indenfor. Se om det også vedkommer dig, det er i alle tilfælde et læs værd.

 

4

© Bognørden

 

Tidligere udkommet i serien:

10 taler om kærlighed

10 taler om at turde være sig selv

10 taler om at slippe frygten

 

Forfatter: Pernille Aalund
47 sider People´s Press
Anmeldereksemplar

Pin It