Pin It

vegan

Jessica Nadel er blogger og madforfatter. Hun har ududer bloggen "Cupcakes and Kale" også udgivet kogebogen "Grønt 24/7"

Bogen er opdelt således:

Gennemgang af superfoods (opdelt efter kategorier)
- andre engredienser
- teknikker
- forslag til madplaner

Morgenmad og smoothies:

F.eks. Køleskabsgrød med blåbær, chiapandekager med banan eller Mandelshake med lucuma

Salater og supper:
F.eks. Konfettisalat med gojibær, Mini karryburger eller gazpacho urtesuppe med hampefrø

Tilbehør og små måltider:
F.eks. Søde kartofler med valnødder og granatæbler, pilaf med pistacie og broccoli eller kokosris med citrongræs

Hovedretter:
F.eks. Tacos med solsikkekerner, ananas og kikærter, spaghetti med quinoa kødboller eller bibimbap med kål og tempeh.

Kager og desserter:
F.eks. raw chokolade trøfler, lucuma is eller sød kartoffel-ostekage

Indeks og indeks efter ingredienser

Superfoods er ifølge forfatteren i stormende fremgang. Hun indleder derfor denne bog med en gennemgang af "Superfoods" Og her finder selv den mest skeptiske med garanti genkendelse. For her er f.eks. både: kanel, græskar - og solsikkekerner, havre og kakao. For ikke at glemme hvidløg, jord- og blåbær, æble, mango, gulerødder og spinat.

I dag tales der meget om kødfri dage, miljø og naturligvis ernæring. Meningerne er mange, og der findes ekstremer på begge sider af skalaen. Således er vegansk mad jo på igen måde et ubeskrevet kapitel, men er man nysgerrig og har lyst til et indblik i denne levevis, så er bogen her afgjort et fint sted at starte. Super let at gå til, et virkeligt nyttigt indeks og først og fremmest et idéoplæg. Teksten er akkompagneret af lækre billeder af ingredienser og færdie retter. Og her må jeg bare konstatere, at det ser både indbydende og let ud.

Jeg har ikke ret stor berøring med vegetarisk og slet ikke vegansk mad, så jeg fik en præsentation og gode ideer til at kokerere et mulig kommende måltid. Men frem for alt blev jeg i ro og mag introduceret til nye retter og nye måder at tilberede mad på - og det er jo det hele essensen af bogen handler om.

Så, vil du vide mere, lære helt nyt eller mangler du "bare" opskrifter. Så vil denne bog med garanti kunne bringe dig videre i det veganske køkken.

 

© Bognørden

 

Forfatter: Jessica Nadel

oversat af Tina D Laursen

176 sider Billesø & Baltzer

Anmeldereksemplar

 

Pin It