Pin It

Aarhusbyaarhus cover forside 1 300x300

De to bærende kræfter bag dette bogprojekt er Chresten H.Ibsen fra chib forlag og Anders Grønborg fra LaserTryg.dk.

Projektet blev skudt i gang i marts 2017, efter de to initiativtagere, tilfældigt, opdagede, at de begge havde et ønske om at lave en bog. Indhold og metode kom på plads, og så blev der udsendt en "efterlysning af Aarhusbilleder" Det blev godt modtaget og bidragene strømmede ind. Fotosamlingen tæller hele 7332 indsendte fotos, heraf har en jury udvalgt 179 fotos og redaktionen 232 således, at bogen indeholder hele 411 fotos.

De mange fotos fordeler sig på kategorierne:

  • Aktive Aarhus
  • Art & Kultur
  • City of Aarhus
  • Green Aarhus
  • Life & Living
  • By the Sea

Bogen er en coffeetable bog, den er stor og tung - og vanvittig smuk i både formidling og finish. Udover de mange smukke fotos af mennesker, natur og bygninger, er der også små herlige faktabokse. Vidste du f.eks. at IKEA er den størst turistattraktion i Aarhus, ved du, hvad byens hold hedder, hvornår den sidste sporvogn kørte og ved du, hvad et Aarhussæt er?

Det og mange andre svar kan du finde i bogens facts mens du lader dig infange af billederne.

Bogen er, udover dansk, formidlet på engelsk og kinesisk, så alle beskrivelser og credits kan læses på hele tre sprog. Det giver en bredere målgruppe og måske også en sproglig læring. Og det helt uden, at teksterne tager fokus fra helheden.

Som nævnt, er bogen en æstetisk perle. Min eneste klage er faktisk teksten, og primært faktaboksene. Når man vælger at trykke så lille en font, så skal teksten, i min optik, som minimum fremhæves - Det er den ikke i denne bog, og det er altså ikke det samme at skulle sidde med en lup. Og så har jeg et personligt ønske til de fremtidige udgaver: flere mennesker, mere liv til de mange (smukke) bygningsværk.

Oplev eller genoplev den jyske hovedstad, dette er en af de bøger, der kan glæde igen og igen.

 


© Bognørden

 

 

Fotograferne er 167 forskellige mennesker - alle er krediteret i fotobogen.

330 sider chib forlag

Anmeldereksemplar

Pin It