Pin It

zoo giveaway

Nu kan en heldig læser få fingrene i denne nye børnebog. Forlaget har nemlig udlovet et eksemplar af De små i Zoo – Fem fortællinger.

Om bogen:

Ny børnebog vender Zoo på hovedet

Efter en tur i Zoo med sine børn opdagede Jonatan Tylsgaard Larsen en ny vinkel på stedet. Mens vi kommer for at se dyrene bag tremmer, er der en masse andre, der går rundt midt iblandt os. Der er myrer, duer, edderkopper og mange andre, der har sit hjem uden for buerne. Det er der kommet børnebogen De små i zoo ud af.

”Vi var i Zoo med børnene og spiste churros på en bænk. Tæt på var der en due, som ledte efter rester på fliserne. Vi snakkede om, hvor mærkeligt det må være for duen. Alle menneskene kommer for at se dyr, men der ingen, der ser på den.”
Det var en sjov oplevelse for både børnene og Jonatan Tylsgaard Larsen. Pludselig så de Zoo på en ny måde, og det hele blev vendt lidt på hovedet.

”Det var en oplevelse, jeg gerne vil dele med andre børn. Det er sundt at ændre sit syn på noget, man har en meget fastlåst opfat¬telse af. Og så kan det give et mere holistisk billede af dyr. Dyr er altså ikke bare dem, der er lukket inde bag tremmerne, men de omgiver os, hvor end vi er. ”

De Små i Zoo, der udkom 4. september, handler også om at bruge sin fantasi, udholdenhed og gå-på-mod og består af fem fortællinger om glemte dyr i Zoo. Hvert af dyrene må få nye ideer til, hvordan de kan skabe deres egen plads i Zoo, når de nu ikke automatisk bliver set. 

”Mange børnebøger handler i dag om at lære børn bløde værdier som empati og forståelse, og det er rigtig vigtigt. Men jeg ville gerne skrive en børnebog, der også lærer børn at tænke innova¬tivt, og at man sagtens kan blive til noget, selvom man er ’den lille i skolegården’, hvis bare man er ihærdig og modig.” I bogen kan man fx læse om Myrefranz, der prøver at slutte fred med de store dyr i Zoo, og om Regnbueedderkoppen, der forsøger at blive opdaget, selvom gæsterne kun vil se de store og flotte dyr.

”Jeg har fra tid til anden fundet på historier for børnene om aftenen, når de skulle sove. På den måde bliver fortællingerne slebet til fra aften til aften, og jeg fornemmer, hvad der virker.”

Jonatan har tidligere udgivet krimien Hvid Løber, Sort Springer om gæld, mord og konspirationer samt en krimi om Honduras og en historisk roman om Assyrerriget.

 

Du kan få et lod med i puljen, hvis du kan svare på, hvilket forlag, der udgiver De små i Zoo, og hvor deres skønne bogcaféer ligger. Du kan sende en mail med dit svar til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Du kan deltage på facebook – klik her for at deltage og på Instagram – klik her for at deltage.

Jeg trækker en vinder onsdag d. 26. september. Hvis ikke vinderen har henvendt sig efter 24 timer, trækkes en ny vinder.

 

Vinderen blev: Marianne Wätzold Schaltz

 

© Bognørden

 

Pin It