Pin It

Aarhusbyaarhus cover forside 1 300x300

 

VIND et eksemplar af den kommende fotobog Aarhus by Aarhus.

To heldige vinderen kan få fingrene i hver et eksemplar af bogen, der udkommer d. 1. juni 2018. 

Om bogen:

AARHUS | BY | AARHUS er en fantastisk fotobog, et fælles portræt af Aarhus fra Aarhus og til Aarhus.
Det helt særlige ved bogen er, at den er skabt af alle byens borgere og årvågne fotografer i en kæmpe fælles crowdsourcingkampagne.

7.332 billeder

Kampagnen blev skudt i gang den 31. marts 2017 og løb til 1. maj samme år. Her indløb ikke færre end 7.332 billeder fra hundredevis af fotografer – både de smukke fra spejlreflekskameraet eller måske de sjove selfies, man lige havde taget med mobilen.
Bogen udgives i 2018, året efter Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, med forord af borgmester Jacob Bundsgaard. Den er et kærligt og smukt portræt af Aarhus – fotograferet af byen selv. Alle kunne deltage – blot ved at hashtagge med et særligt hashtag (#aarhusfoto2017) på Instagram og Facebook.

Fem sort-hvid foto i konvolut

Nogle billeder blev uploadet direkte på hjemmesiden, andre sendt i en e-mail til os og en helt særlig serie s/h foto blev afleveret i en konvolut på chib forlag. De var taget i 1963 og 1975!
Bogen er en æstetisk smuk og superlækker top-kvalitet coffee-table-book af og om Aarhus. Et selvportræt af de smukkeste, bedste, mest særlige og vigtigste hjørner eller detaljer – i et samlet og visuelt portræt af Aarhus. Et kæmpe visitkort fra Aarhus til både os selv og hele verden.

100% non-profit

Bag projektet, der er 100 procent non-profit, står de to lokale ildsjæle, Anders Grønborg og Chresten Heesgård Ibsen fra Lasertryk.dk og chib forlag.


Der er 639 billeder i bogen. De 300 blev nøje udvalgt af en professionel jury, bestående af 3 dygtige og anerkendte fotografer fra Aarhus. Pressefotograf Axel Schütt, Aarhus Stiftstidende, kunstfotografen Britta Egebjerg (Når himlen vælter ind over land) og foto-eksperimentarikeren Ukendt Aarhus. Allerede ved crowdsourcingens launch, 31. marts, var der hashtagget 2.056 billeder på Instagram!

Folkets kunst som gave

Essensen er, at AARHUS | BY | AARHUS ikke er være et elitært kunstprojekt, men folkets eget fotoprojekt. Med bogen vil vi gerne gøre det muligt at vise hinanden – og alle, som har lyst at kende lidt bedre til Aarhus, hvad det er, vi hver især holder af i Aarhus.

Bogen er også tænkt som en gave, fra byen, som kulturturisterne kan tage med i hånden, når de drager hjemad igen – med byens eget selvbillede i hånden. En mulighed for aarhusianerne for, med egne linser, at gentænke, gense og gengive byen. Af samme grund er teksterne i bogen oversat til engelsk og kinesisk.
Byens kunstneriske ejerskab bliver helt særligt for bogen – og unikt i kulturbranchen. vi er stolte over at have lykkedes med at skabe en bog om og til Aarhus – sammen med aarhusianerne!

Hvis du vil have fingre i et af de to eksemplarer skal du kunne svare på, hvilket forlag, der udgiver bogen. Svaret sender du på en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest mandag d. 28. maj. Du kan også deltage på facebook - klik her og på Instagram - klik her

Jeg trækker to vindere tirsdag d. 29. maj og vinderne får derefter bogen tilsendt. 

Har vinderne ikke meldt tilbage indefor 24 timer, trækkes ny/e. 

 

©Bognørden

 

Er du ikke heldig at vinde: Bogen kan købes her 

Pin It