Pin It

alfreds auto
Christian Grau er motorredaktør på Euroman og så er han deltager i flere TV-programmer, bl.a Kender du typen og Vi elsker biler. I 2009 udgav han bogen Mænd og biler og nu er han så på gaden som børnebogsforfatter.

Alfred er super glad for biler. Uanset, hvor han er, om han er vågen eller han sover, holder han øje med de forskellige biler og drømmer om dem.

Nu gennemgås alfabetet ved hjælp af rim om biler:


”Ferrari selvfølgelig, hvad ellers med F? Fiat siger du. Femhundrede. Arh, den mangler mere end én hest. Hvad så med Ford? Fiesta og Fucus. Nah, må jeg bede om lidt mere hokuspokus. En mustang måske, den har også en hest. Ja, siger Alfred, men Ferrari er bedst.”


”På biløen Amager er vejene flade. Men øens billister er ligeglade. Måske skal de bare fra A til . Men selv den slags ture kan der være noget V´. Biløen Amager har næsten alting. Der mangler kun bakker og ordentlige sving”


Bogen henvender sig til børn i aldersgruppen fra fire år, jeg vil dog påstå at de herlige illustrationer kan fortælle sin egen historie længe inden der. Til gengæld er sproget ofte meget voksent og desværre også momentvis kønsstereotypt (fx har en Alfa appel til kvinder) Det er faktisk super ærgerligt, da bogen sagtens kan henvende sig til og underholde begge køn og børn i alle aldre.


Jeg var begejstret for ideen med at rime om biler, men savnede børnehøjden i flere af rimene. For selv om forlaget skriver, at voksne kan snige sig til at læse i bogen, er målgruppen trods alt mindre børn. Til gengæld giver illustrationerne rig anledning til samtale, også langt ud over bilmærkerne – og dét er jeg vild med.

© Bognørden

 

Forfatter: Christian Grau

Illustreret af Peter Neydenreich

64 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It