Pin It

enhatmed

Arabesk er et lille nystartet forlag


Forfatterparret bag denne børnebog for de mindste, har tidligere udgivet to bøger om pigen Melodi. Nu har de så skiftet både illustrator og forlag og en hat med grønne vinger var mit første møde med parret og forlaget

Alexi er på vej på ferie sammen med Balder. Da de ankommer til lufthavnen beslutter Balder, at han vil gå over i kiosken og købe et par flasker vand, inden de skal flyve -og så står Alexi pludselig helt alene midt i lufthavnen med deres bagage. Alexi er faktisk ikke ret glad for at stå der alene, og da en dame med en grim hat begynder at tale til ham, på et sprog han ikke forstår, vil han bare gerne væk. Men Balder finder andre spændende ting i kiosken, og Alexi må blive stående med damen. Og bedst som damen er i gang med endnu en lang svada på et ukendt sprog, får hendes hat grønne fjer - og inden Balder når tilbage, er hatten fløjet væk i den store lufthavnsbygning.

Historien er fin, korte klip af ting, de fleste børn nok har oplevet i lufthavnen. Men tegningerne rummer deres helt egen verden, de supplere teksten, og udvider historien, så der er rig mulighed for yderligere samtale under læsningen.

Historien er som sagt fin, men jeg synes den bliver en anelse for kort, og jeg fik en fornemmelse af, at den er ufærdig. Til gengæld er tegningerne, bogens klare force, de er super fine, giver fylde og er små fortællinger i fortællingen.

 

 

© Bognørden

 

Forfattere: Mari Bacquin & Robert Zola Christensen

Illustrator: Allan Christian Hansen

20 sider Forlaget Arabesk

Anmeldereksemplar

Pin It