Pin It

pruttebukser

Pruttebukser og båthorn er femte, selvstændige bind i serien om Anton, søn af ostedamen. Lars Daneskov har en karriere som både TV- og radiovært bag sig, og ikke mindst har han skrevet en række prisvindende børnebøger.

Læs mere her


Anton bor i ostehuset sammen med sin mor, Mor har en osteforretning i stueetagen og så er Mor kæreste med Pappa, som ejer Pappas pizza. Antons bedste ven er Molly, som bor sammen med sin mor og far, der har byens danseskole og solcenter. Da Anton vågner en morgen er alt pludselig vendt på hovedet, Mor har ikke lavet morgenmad og hun kommer ikke og giver knus – hun står på hovedet mens hun lytter til en mand i radioen, der siger, at hun skal lytte til sit hjerte – men hjerter kan da ikke tale? Som om det ikke var nok, så begynder Mor at tale om at flytte på landet, hvor kragerne har venner, for hun er træt af struds og jag og trummerum. Men Anton vil ikke flytte og han vil heller ikke have at Mor laver det der Judo og går i mærkeligt tøj og med blomster i håret. Men Anton kan ikke finde ud af, hvad han skal gøre, så han henter hjælp hos Molly, der altid er fuld af gode ideer – og Molly svigter ikke. Spørgsmålet er så bare om det kan lykkes at få Mor på andre tanker, om Molly kan løse denne store opgave.


Bogen henvender sig til de 5-9 årige som højtlæsningsbog suppleret af skønne illustrationer. Sproget er legende, i børnehøjde og perfekt til både oplæsning og selvlæsning for de lidt større børn. For der er det med Daneskovs bøger, de kan læses med stor glæde, af børn (voksne) i alle aldre. Daneskov evner at få indlemmet små daglidags finurligheder i handlingen så sproget fortæller derfor mange historier i historien.


Anton og Molly er et skønt par, der både underholder med narrestreger, skøre udtaler og så bliver læseren også konfronteret med mange af hverdagens store og små begivenheder. Det er morale pakket ind i humor i børnehøjde, og det fungerer altså bare super godt, for både børn og voksne.


Kender du Anton og Molly, vil du elske dette gensyn med de to skønne unger. Er du ny i serien, så se at komme med indenfor i et univers, der i dén grad underholder, giver anledning til mange samtaler og som med garanti vil vække børnenes læselyst. Det her er børnelitteratur når det er bedst!

© BognørdenTidligere udkommet i serien og anmeldt på Bognørden: 

Tro, håb og gorgonzola

Tøselus og vinkeflæsk

Dig, mig og lama

Smørhår og duksedrenge – Læs anmeldelsen her

 

Forfatter:Lars Daneskov

Illustreret af Pernille Lykkegård.

156 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It