Pin It

herervi

En sjov bog med flapper
Om rummelighed og forskellighed.

I børnehaven ligger ”Bamsestuen” og tumlerummet. Her møder vi fem små mennesker og deres pædagog Rikke. I dag bliver relationer og menneskelige egenskaber et vigtigt samtaleemne da Milan siger, at Julie er dum. Men så bryder Emma ind og kan fortælle, at Julie altså er super god til at blæse sæbebobler for de andre børn. Og sådan begynder kæden, hvor børnene finder ud af, at mennesker er forskellige, kan noget forskelligt og bliver opfattet forskelligt. Men måske kan forskelligheden også blive til fællesskab, det vil vise sig, når det pludselig er Rikke, der kommer i centrum.

”Her er vi!” Er en billedbog for de mindre børn ca. 2-3 år. Historien er letgenkendelig, børn, der brydes og så det universelle ”du er dum” En situation, der kan opleves dagligt og på alle kontinenter. Således også i det tyske, hvor denne fortælling er fra.

Men fortællingen stopper naturligvis ikke her. For alle mennesker er forskellige, selv om vi måske har fælles træk. Og, hvordan er det egentlig med den der forskellighed, og med vores opfattelse af situationer og andre mennesker? – det giver bogen her, en fin forklaring på, så de mindre læsere får læring med i fortællingen.

Materialevalget er endt på en noget tung billedbog, i kraftigt pap, der tåler en våd barnehånd og en fugtig klud. Herlige farverige streger, der sammen med sproget, er i øjenhøjde med sin målgruppe. Helheden er derfor blevet en rigtig fin børnebog med både kant, underholdning og læring, og bogen passer derfor både i private hjem og institutioner.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Miriam Cordes

oversat af Fanny Bruun

15 sider Forlaget Bolden

Anmeldereksemplar

Pin It