Pin It

jegvilikkevaske

Hent gratis børnebog om Corona via anmeldelsen her

Engelske Tony Ross har vundet et utal af priser for sine udgivelser, hvor han både er fortæller og illustrator. Hans børnebøger står på hylderne hos børn i mere end 100 forskellige lande, og så er fortællingerne om ”Den lille prinsesse” er også lavet til TV bl.a. her i Danmark.

Den lille prinsesse elsker at lege udenfor, og hun er som alle andre sunde børn, fuldkommen ligeglad med, om hun bliver snavset. Men hendes mor Dronningen er ikke ligeglad med alt det snavs, den lille Prinsesse, tager med ind. Så da Prinsessen skal til at snuppe et stykke kage, bliver hun straks sendt ud og vaske hænder. Men selv om Prinsessen vaskede hænder, da hun kom ind fra haven, kommer der hele tiden nye krav om håndvask fra både kokken, kongen og stuepigen. Men, hvorfor skal Prinsessen hele tiden vaske hænder? Hun har jo allerede vasket hænder – flere gange. Skal hun vaske hænder, fordi hun har vasket hænder? Og, hvad er det farlige, stuepigen taler om, som ikke må komme ind i Prinsessens krop? Se dét, må I selv finde ud af, når I læser i bogen.

”Jeg vil ikke vaske hænder” er en fin billedbog for de mindre børn. Tekst og illustrationer både underholder, og bibringer barnet viden om håndvask, helt i øjenhøjde med målgruppen. Oplæseren kan derefter, med udgangspunkt i bogen, tage hul på snakken om håndvask, bakterier etc.

”Jeg vil ikke vaske hænder” udkom oprindeligt i 2001, men den er jo evig aktuel, endnu mere her i denne Corona tid. Bogen er udkommet i klassisk billedbogs format: stor med sigende illustrationer og med korte sætninger. Det gør den egnet til oplæsning både én til én og i grupper. Jeg kunne dog have ønsket mig en kraftigere udgave, en bog, der kan tåle små snavsede børnefingre, en klud… og en gang håndsprit.

Kender du og dine børn ikke ”Den lille prinsesse” endnu, er dette et rigtig fint sted at begynde

 


© Bognørden

 

Corona e bog gratis scaled   GRATIS børnebog om Coronavirus downloades fra forlaget Bolden - klik her

 

Forfatter: Tony Ross

30 sider Forlaget Bolden

Anmeldereksemplar

Pin It