Pin It

tjaikovski

En bog med lyd

Min lille Tjajkovskij er en del af en Klassisk musik serie for de mindste børn. Serien, der er oversat til dansk, indeholder også: Vivaldi, Mozart og en koncertbog om klassisk musik.

Min lille Tjajkovskij indeholder, udover skønne illustrationer i stærke farver, seks små fortællinger og introduktioner til hvert sit musikstykke, som høres ved at trykke på boksen i de seks kapitler:

”Russerdansen” fra ”Nøddeknækkeren”
”Rørfløjternes dans” fra ”nøddeknækkeren”
”De små svaners dans” fra ”Svanesøen”
”Moderato” fra ”svanesøen”
”Klaverkoncert nr. 1”
”Vals” fra ”Tornerose”

De små kapitler veksler mellem at fortælle om komponisten, musikken og de forestillinger, musikken er kendt fra. Illustrationerne akkompagnerer fortællingerne, men vil med garanti også vække børnenes fantasi. De virker derfor både som bagtæppe til fortællingerne her, og lægger op til helt nye fortællinger. Derudover ligger det lige for at flette fx historien om Tornerose ind i denne bogs univers.

”Min lille Tjajkovskij” er skabt til de små læsere: robust, let at have i en barnehånd og så tåler den en fugtig klud, når de små fingre måske ikke har været helt rene. Det betyder lang holdbarhed og god fastholdelse, hvilket er perfekt til de nye læsere. Og dermed til det sidste, men så afgjort ikke det mindste – tværtimod:

Det er på alle måder nyt og forfriskende at introducere klassisk musik til små børn på denne måde. Selv om klassisk musik, er en stor del af kulturhistorien, er denne musikgenre ikke så udbredt som den brede pop og rock etc. Derfor, er denne serie en gave til både læsere og lyttere – den fylder et tomrum, og hvem ved, måske den sår et lille klassisk frø, der vil være spredes for vinden fremadrettet.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Emilie Collet

Illustreret af: Séverine Cordier

oversat af Fanny Bruun

12 sider Forlaget Bolden

Anmeldereksemplar

Pin It