Pin It

sallys fars ferie

 

Sallys fars fede ferie er femte bind i børnebogserien om Sallys far. Jeg har været så privilegeret at anmelde de seneste to bind, og har været yderst begejstret.

Efterårsferien er netop startet. Sally cykler hjem fra skole i regnvejr og er egentlig i rigtig skidt humør. For, hvem har lyst til at holde ferie i regn og blæst? Ikke Sally. Men, heldigvis har Sallys far en stor overraskelse i ærmet: familien skal på ferie i ”All inclusive-land” så næste morgen flyver Sally, Eddie, far og mor på ferie. Og helt i vanlig stil har Sallys far helt styr på sagerne... eller har han? Han behøver naturligvis ikke solcreme, for voksne bliver jo ikke solskoldede. Pommes frites og ketchup er jo fine grøntsager, så de ting skal man ikke spare på. Og så er det da okay at mobbe andre mennesker – de forstår jo ikke dansk… eller gør de? Kort sagt: familien kommer på ferie og Sallys far er som altid hovedperson i familiens liv og færden.

Fuldkommen som forgængerne er denne bog en herlig blanding af fantastiske illustrationer og en sprudlende fortællerglæde. Stort set alle temaerne i bøgerne om Sallys familie, er scener børn og voksne kan genkende fra deres eget liv. Det gør bøgerne levende og giver en humoristisk indgang til at tale med børnene om situationerne i bogen og i virkeligheden.

Jeg har været vild med de forgående i serien, jeg er super glad for blandingen af humor, lærdom og fortællerglæde – men denne gang fik min uddelte glæde en lille ridse i lakken. Dels var mor nærmest konsekvent skåret væk fra handlingen og dels synes jeg mobbe sekvensen kommer til at fremstå som netop mobning. Der savende jeg en ”ikke-mobbende” situation frem for en humoristisk vinkel, der hviler på andres udseende. Der manglede en krølle på sekvensen og det er virkelig ærgerligt. Derfor er jeg en smule skuffet over forfatteren denne gang og håber naturligvis, at det var en enlig smutter.

Når det så er sagt, så er Sallys far bøgerne super god underholdning – for både børn og voksne. Humoren er uden alder og da scenerne er genkendelige, kan alle være med. Derfor er bøgerne både egnet som oplæsningsbøger, billedbøger, der fortæller sine egne historier via illustrationerne og endelig er bøgerne også egnet til de børn, der selv har lært at læse. Så der er rig mulighed for at underholde børn i flere aldre, og underholdning, det er der garanti for - og så er der flere bøger på vej.

 

© Bognørden

 

Tidligere anmeldt på Bognørden:

Sallys far er sygt pinlig - Læs anmeldelsen her

Sallys far bander (... ad helvede til) - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Thomas Brustrøm & Thorbjørn Christoffersen

40 sider Turbine Forlaget

Anmeldereksemplar

Pin It