Pin It

julie badura dagemeddig bibi n

De dage med dig er forfatterens debutroman.

Ved siden af forfattergerningen arbejder Julie Badura som tekstforfatter, klummeskribent og kreativ konsulent.

En juniaften i indre København mødes en kvinde og en mand. Der er øjeblikkelig tiltrækning og ganske kort efter mødes de to igen - og så udvikler følelserne sig eksplosivt. De to indleder et voldsomt intenst forhold, hvor de begge gløder af begær. Snart ses de, hver gang de har "børnefri" og efterhånden planlægger de også en fælles fremtid. Men da alvoren i deres beslutning har rodfæstet sig kommer også de "forbudte" følelser: tvivl og angst. Hvad der før var den direkte vej til uendelig lykke er nu en snirklet vej fyldt med bump. Mens kvinden fortæller om dagene med manden, fortæller hun også om alt det ved siden af ham. De intense følelser, deres påvirkning af hverdagene og livet i helhed ligger som et stramt net over de to, og skuepladsen skifter fra lejligheder, på bænke og i biler, til også at rumme hospitaler. Men, hvad gør man med alle de uforløste følelser, hvad gør man med sig selv, når kroppen vil et og hjernen noget andet? Dette er en fortælling om liv, død og alt det, som rammer midt imellem.

Sproget sprudler i sine poetiske vendinger, og tag endelig ikke fejl af det lille sideantal, for dette er en roman, der fylder utrolig meget mere end den giver indtryk af. Lige så kort den er, lige så brændende intens er fortællingen. Så intens, at tiden mellem d. 24/12 til d. 31/12 bliver til flere uger! Men jeg køber den - jeg blev hvirvlet ind i dette kaos af kærlighed, svigt, tilgivelse, håb og dyb sorg. Jeg var til stede i romanen, kunne føle fortællerens inderste og blev i det hele taget bare bjergtaget af denne levende fortælling om mennesker.

For det her er dig og mig. På den ene eller anden måde kan vi alle relatere til mange af de følelser, der bliver gengivet. Om vi har egen erfaring eller genkender mønsteret i andre, så garanterer jeg at alle læsere får motioneret følelsesregisteret. Og så er det en så stor sproglig fornøjelse, at de to parametre tilsammen giver en roman, hvor siderne bare
vender sig selv.

Alt i alt er dette en fuldkommen forrygende debut, den er smuk, umådelig grim og i det hele taget bare en pærevælling af menneskelighed - Dampende intens og hamrende velskrevet. Jeg glæder mig virkelig meget til at følge denne nye danske forfatter, De dage med dig giver helt klare forventninger om flere solide læseoplevelser.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Julie Badura

178 sider People´s Press

Anmeldereksemplar

 

Pin It