Pin It

lissom regn

Lissom regn er en delvis selvbiografisk roman og er forfatterens skønlitterære debut. Lotte Lykke Frederiksen er uddannet psykolog og har tidligere udgivet to fagbøger, og så er hun udvikleren bag appen "Psykologens værktøjskasse"

Romanen er opbygget som punktnedslag i en piges liv, startende i tremmesengen og afsluttende med døden. Yderst levende, velskrevet og med et herligt sprog.

Lotte husker tilbage på episoder i livet, det være sig den lykkelige barndom på landet hos bedste, som yderst vigtig hjælper i forældrenes legetøjsbutik, hvor det at sætte prismærker på varerne er et topjob i forhold til det nederlag, at skulle sætte varer på hylderne. Her er kampen om at skaffe og beholde veninder, hvor langt kan/vil Lotte gå for at opretholde sin plads i flokken? Skolegangen med den højtelskede lærer, der pludselig dør og meget uforstående lukker hans familie eleverne ude fra bisættelsen. Vreden da Lotte skal tage afsked med hendes elskede hund, den spæde seksualitet, den første forelskelse, de livslange vægtproblemer, og ikke mindst Lottes tanker op gennem barndommen. Kort sagt; en barndom i levende ord, der også skaber billeder.

Sproget er som sagt flydende og herligt sprudlende, det var endog meget let at sætte sig i Lottes sted, og ikke mindst få tanker tilbage på egen barndom. Forfatteren evner til fulde at levendegøre de følelser mange børn har, og da Lottes og min barndom har flere lighedspunkter, var det en læseoplevelse, der bragte mig tilbage til oplevelserne hos mig selv på godt og ondt.

Men Lotte var jo, præcis som alle vi andre, også et barn, der forsøgte at gøre sig uundværlig, specielt en episode rev i mit hjerte, så jeg slutter af med et citat fra romanen, og vil derudover blot sige: Læs den, det er en solid debut, der lover rigtig godt for fremtiden.

"Min mor og far siger, at de er fattige der hvor krøllemarie bor, siger jeg til Lone. Vi gider ikke hviske længere. Jeg råber Fattigmarie"

 

 

© Bognørden

 

Forfatter: Lotte Lykke Frederiksen 

155 sider mellemgaard

Anmeldereksemplar

Pin It