Pin It

den gode datter

 


Så er hun endelig tilbage, den bundsolide, amerikanske thriller og krimiforfatter, nok mest kendt for serien om FBI agenten Will Trent og retsmedicineren og børnelægen Sarah Linton. Nu er hun så tilbage med endnu en selvstændig thriller 

 Læs mere om forfatteren her


16. marts 1989 bliver familien Quinns liv revet fra hinanden. En grusom forbrydelse koster Gamma Quinn livet mens teenagedøtrene Samantha og Charlotte er til stede. Deres far, byens voldsomt upopulære forsvarsadvokat Rusty, som altid er på arbejde bliver alene med sine to døtre. 28 år senere er familien ødelagt og splittet. Sam er enke og patent-advokat i New York og har ikke haft kontakt med far og søster i 20 år. Rusty er stadig forsvarsadvokat, han tager fortsat alle de sager, ingen andre ved røre ved. Og Charlie er gået i sin fars fodspor som forsvarsadvokat og er ved at blive skilt fra sin mand. Kort sagt: familien er i ruiner. Men en morgen befinder Charlie sig på gangen, på hendes tidligere skole, og det, der skulle være et kort besøg er endt med to voldsomme dødsfald, voldsomme skader på Charlie og en Rusty, der straks lugter nye klienter. Sagen er bare den, at har man først én gang hørt lyden af et våben, der rammer et menneske – så glemmer man det aldrig igen. Og Charlie befinder sig pludselig midt i sit eget mareridt, det, hun troede var gemt og glemt efter snart tre årtier. Men, sandheden har det med at dukke op, og stille mennesker til regnskab. Spørgsmålet er så, om sandheden kan tåle dagens lys, om tiden læger alle sår og om familien Quinn kan tåle mere modgang?


Sproget er, helt i vanlig Slaughter stil, yderst letlæseligt og sprudlende. Romanen er bygget op omkring hver af de to søstres oplevelser, den skæbnesvangre nat i 1989. Og så den nutidige historie om skoleskyderiet. Læseren er med som beskuer, på første parket og det med fuldkommen frit udsyn. Samtlige figurer er spillevende, politiets og advokaternes arbejde er realistiske og præcis så levende som resten af universet Pikeville.


Den gode datter er en enkeltstående thriller. Den har et noget anderledes fokus, end f.eks. de normalt stærke og voldsomme romaner om Will og Sara. Dette er en bundsolid psykologisk thriller, der har sit fokus på menneskelige relationer. Ikke sådan forstået, at Slaughter ikke skriver levende – dét gør hun i dén grad. Men, jeg bøjer mig i støvet over, at hun evner, så sublimt, at sprede sig over så stort et felt. 


Slaugter kan noget som kun ganske få kan, hun kan skabe figurer og fortællinger så grusomme og levende, at læseren indimellem bliver fysisk dårlig. Jeg har haft det privilegie at tale med denne skønne, petit og milde kvinde – og ikke om jeg begriber, hvordan al den ondskab kan tænkes i hovedet på det blide menneske. Men fakta er, at lige så mild hun er, lige så grusom kan hendes pen være. Slaughter leverer – hver evig eneste gang


Karin Slaughter er Amerikas største og bedste indenfor sit felt. Hvis du endnu ikke kender hende, så er Den gode datter et rigtig godt sted at begynde – kender du hende, så er dette endnu en mustread. Eneste hage er, at nu er ventetiden igen begyndt!

© Bognørden


Serien om Sarah & Will tæller pt. 12 romaner, senest udkommet og anmeldt på Bognørden: 

En holdt kvinde – Læs anmeldelsen her

Udenfor serie er udkommet og anmeldt på Bognørden:

Lyst hår blå øjne – Læs anmeldelsen her

Hævntørst – Læs anmeldelsen her

De smukkeste – Læs anmeldelsen herForfatter: Karin Slaughter

544 sider HarperCollins Nordic

Oversat af Henrik Enemark Sørensen

Anmeldeeksemplar

Pin It