Pin It

karlighed

 

Makkerparret bag Kazinski krimierne er tilbage med den anden spændingsroman, skrevet af deres alter ego Anna Ekberg. De to herrer aka Ekberg debuterede sidste år med Den hemmelige kvinde 

Den tidligere politimand Holger, sidder med sin datter og drøfter ægteskabet og voksenlivet. Holger savner sin afdøde hustru og bruger meget af sin tid på at tænke over sager, der aldrig blev løst rigtigt. En af de sager, der går Holger på, er en sag om ægteparret Leonora og Christian. Leonora og Christian har det hele, på overfladen. Christian er en succesfuld entreprenør, ejer firmaet sammen med sin bror, er gift med Leonora som var en meget talentfuld violinist men opgav karrieren da deres eneste barn, Johan blev syg. Johan har i årevis kæmpet for at blive i livet og endelig er han raskmeldt og få dage fra at få studenterhuen på hovedet. Kort sagt, familien har alt det, der er vigtigt i livetog burde være lykkelige, men facaden krakelerer da Leonora opdager at Christian er på vej væk fra hende med en meget yngre kvinde. Krigen er begyndt, Leonora vil ikke finde sig i at blive efterladt som en brugt karklud og derfor sidder Christian en aften i bilen og betragter Leonora mens hun er på sin løberute i den mørke skov. Musik i ørerne, regnen vælter ned og hun kan ikke vide, at Christian om lidt vil påkøre hende bagfra og afslutte deres fælles liv.

Makkerparret er altid garanter for herligt letlæselige bøger, hvor ordene flyder og inviterer læseren med indenfor. Som Anna Ekberg skriver de en anelse mere blødt, men til gengæld med en fantastisk dybde - og det skal jeg da love for, at de mestrer her. Det her er et undsolidt portræt af "levende" mennesker og omgivelser, der bare trækker læseren med helt ind i universet fra første side. Romanen er bygget op i to hoveddele, nemlig Holgers samtale med sin datter om livet og sagen, og så selve sagen, set fra både Leonora og Christians side. Opdelingen er med til at fastholde spændingen, mens den sætter sagen i perspektiv.

Kærlighed for voksne er en domestic noir roman. En fortælling om mennesker som de er flest, og det mørke i de samme mennesker, som forhåbentlig er forbeholdt de få. Men et er sikkert, der er noget af Leonora og Christian i os alle. Det bliver således en spændingsroman/thriller, der både underholder med et fantastisk godt skåret plot, og samtidig er det et socialrealistisk billede af, hvad livets barske realiteter kan gøre ved et menneske, og ikke mindst, hvad et menneske, der bevæger sig på kanten af afgrunden,er parat til at gøre for at bibeholde det, han/hun elsker og mener at have rettigheder til.

Super roman, der både underholder og sætter læseren på arbejde med både plot og moralske dilemmaer. Knivskarp i både portrætter og komponering, jeg er i den grad begejstret - mere tak, og gerne snart.

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet under pseudonym og anmeldt på Bognørden:

Den hemmelige kvinde – Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Anna Ekberg

382 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

 

 

Pin It