Pin It

solidaritet

Vivian Rose er billedkunstner og fotograf. I 2017 tager hun til Ghana som del af et frivilligt projekt drevet af en anden dansker i Ghana.

Vivian rejser til Ghana for at være frivillig i et kunstprojekt: " Art2change" Vivian skulle undervise i kreative tiltag. Tiltag, der skal forsøge at skabe bedre livsvilkår via kunst. Udover kunsten deltog Vivian i opbygningen af et børnehus og vandboringer. Men, det blev mødet med det ghanesiske folk, der for alvor ramte den danske kvinde. Gennem hendes kameralinse og pensel inviterer hun læseren med til et kig indefor i en verden, hvor livet på alle måder er langt fra det, der leves her i det kolde nord.

rose

Bogen er bygget op omkring en fotoserie og illustrationer fra tiden i Ghana. Det er billedserien, der er hovedbudskabet, billeder og illustrationer skal fortælle om både den besøgende og de Ghanesere hun har været i berøring med. Dertil har Vivian Rose valgt at bogen både har engelsk og dansk tekst, hvilket betyder at al tekst fremkommer dobbelt. Jeg køber præmisen med at bogen kan ses/læses af både danskere og ghanesere, men jeg er ikke begejstret for dette layout.

Jeg fornemmer klart fotografens store begejstring, og billederne har små tekster bagest i bogen. Men, desværre savnede jeg ord. Ord, der kunne have fortalt uddybende om menneskene, der kunne have fortalt om livsvilkår, samfundsopbygning og ikke mindst, hvad kunst og projektet har gjort for alle medvirkende. At den smule tekst der så er, står hele to gange på hvert sit sprog, det gør intet godt for min oplevelse med bogen.

Billedserien er levende og giver et fint indblik i den ghanesiske kultur. Jeg tænker serien vil være perfekt fx. som oplæg til foredrag, men litterært synes jeg desværre den falder igennem. 


© Bognørden

 

Forfatter, illustrator og fotograf: Vivian Rose

200 sider Trykværket

Anmeldereksemplar

 

Pin It