Pin It

Du forstaar ikke din egen mor

Lisbeth Wulff er skuespiller og manuskriptforfatter for serier som: I hegnet og Mens vi presser citronen. Lisbeth Wulff er også Trine i Rytteriet på DR2 og har selv skrevet samtlige dialoger, hvilket også er baggrunden for denne samling.Lisbeth Wulff er skuespiller og manuskriptforfatter for serier som: I hegnet og Mens vi presser citronen. Lisbeth Wulff er også Trine i Rytteriet på DR2 og har selv skrevet samtlige dialoger, hvilket også er baggrunden for denne samling.


Rytteriet er en satireserie, der beskæftiger sig med de lidt skæve eksistenser. Men som altid, er satiren også knivskarp i sin udlevering af de menneskelige egenskaber og vores interaktioner med andre. Trine og mor er satire med bid og vid, for det er ikke ”bare” kugleskøre dialoger – det er et billede af, hvor let vi kan gå fejl af hinanden, hvis vi ikke kommunikerer præcist, hvis vi ikke får sagt fra og så er det frem for alt et fantastisk billede på forældre og børn relationer.


F.eks.:

”- Hallo, det er Trine

-Det er mor

- Hej mor, hva´ så?

- Hva´så? Du siger bare hva´så, som om intet er i vejen. Du kan da høre på mig, at jeg ikke har det         godt, Trine. Trine, altså…

- Undskyld, mor

- Sig ordentligt undskyld

- Undskyld.

-Ordentligt, Trine. Du skal sige det, så jeg kan høre du mener det.

- UNDSKYLD
- Nej. Trine, om igen

- Undskyld

- Undskyld – kan du ikke høre det? Du mener det ikke – det lyder falsk. Trine, sig så undskyld.

- FOR HELVEDE MOR, jeg kan ikke finde ud af det.

- Nej. Der satte du hovedet på sømmet. Du kan ikke finde ud af det. Du lytter jo ikke. Du hører ikke,     hvad jeg siger.

- Mor, skal vi ikke bare slutte denne samtale nu?

- Nej, ikke før du har sagt undskyld.
- Undskyld.

- Trine, jeg gider ikke snakke med dig mere – jeg orker ikke al den ballade. Jeg bliver træt i hovedet.     Nu har jeg fået hovedpine. For helvede Trine – av, det gør ondt!

- Hvad ville du snakke om, Mor?

- Ingenting… Ingenting overhovedet. Og i hvert fald ikke noget du vil kunne hjælpe mig med.

- Nej, det har du nok ret i.

- ÅH, DU FORSTÅR IKKE DIN EGEN MOR!”


Således kommer de 20 samtaler rundt om manglende børnebørn, påskefrokost, julefrokost, arrogance, utroskab, og hvis dagbog man kan tillade sig at læse op fra etc. etc. Ja, tingene er sat helt ude på overdrevets spids, men lur mig: du kan genkende dele fra en eller flere samtaler – og ikke kun for det sjove.


Top underholdning, brug den i familien/vennekredsen – som oplæsning eller til opførelse af dialogerne. Tag den frem på en gråvejrsdag få smil på læberne, læs den i bidder eller i sin helhed – uanset, hvad du vælger, så garanterer jeg at den vil vække både grin og genkendelse – og selv om der er længe til endnu; genial mandelgave idé.


 © Bognørden

 

Forfatter: Lisbeth Wulff

177 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It