Pin It

Businessmor

Christine Gouchault har en mastergrad i kommunikation og reklame, er certificeret business, life og mastercoach og så ejer hun firmaet Mors Business. Det kan være både hårdt og fantastisk givenede at være selvstændig. Her får du forretningsråd og et indblik i livet som selvstændig, og livet som selvstændig mor.

Læs mere om forfatteren her


Guiden henvender sig til kvinder, der enten allerede er selvstændige, eller har drømmen om at blive sig egen chef. De tre trin består af overordnet af:


1)    Find din drivkraft og slip dine bremser
2)    Din strategi
3)    Optimer dine ressourcer, og nå mere.


Under hvert trin er der så igen underkategorier med en blanding af råd, øvelser, forklaringer og ikke mindst menneskeliggørelse ved interviews med selvstændige kvinder, der har været igennem præcis det afsnittet beskæftiger sig med. Kvinderne deler ud af erfaringerne, det bliver således en blanding af teori og vejledning, understøttet af praktik.


Jeg fandt guiden både informativ og meget brugbar. Der er mange guldkorn, specielt fra de interviewede kvinder, der både giver råd og gør rådene levende og langt mere visionære. En stor del af guiden er naturligvis bundet op omkring netværk, hvor vigtigt det er, og således kommer forfatterens egen virksomhed på banen - den præmis køber jeg. Hun evner også at overbevise mig om, at det rent faktisk er muligt at udleve drømmen.


Til gengæld lykkedes hun ikke helt med at overbevise mig om, at det er muligt at være en hårdtarbejdende selvstændig m/k, og samtidig være der helt for børnene. Der er heldigvis fortællinger fra begge sider, men faktisk er det også her netværket går igen. For rådet er; sørg for at have et godt netværk, der kan tage med børnene til sport etc. Ikke, at jeg synes det absolut er moderens job eller,at mødrene er mindre tilstedeværende forældre af den grund, men jeg ser bare stadig, at det trods ligestilling og kampen for retten til at udleve sin professionelle drøm – stadig er et dilemma, at få de to ting til at gå op.


Derimod synes jeg guiden er en solid indføring i nogle af de faldgrupper, succeser og dagligdags arbejdsgange, der følger med at have sit eget firma. Og her kan både kvinder og mænd få udbytte af guiden. For de, der allerede er i forretningsverdenen er der ikke de store problemer med fagudtrykkene men, hvis guiden også skal imødekomme og rumme nye og udenforstående forretningskvinder, ville det have været super med en kort ordliste bagerst med forklaringer på indforståede ord som f.eks. CTO, webinar og pitche.


Alt i alt en levende og velskrevet guide til livet som selvstændig. Jeg synes styrken ved guiden ligger i de gode blandinger af teori og kvindernes fortællinger. Det levendegør eksemplerne og giver, i min optik, et meget klart billede af muligheder og metoder.

© Bognørden

 


Forfatter: Christine Gouchault

214 sider Forlaget Aronsen

Anmeldereksemplar

Pin It